9 років та 55 днів війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн



Сьогодні 19 квітня. Триває 420 доба повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Система протиповітряної оборони Patriot із Німеччини дісталась України. Разом із снарядами до неї, прикордонними автомобілями та німецькими вантажівками.

Тепер небо над Україною буде набагато безпечнішим. 

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів,  здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди. Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Віримо в ЗСУ. Допомагаємо армії. Стежимо за подіями в країні онлайн.


8.58 росія знайшла способи закуповувати на Заході підсанкційні технології, необхідні для виробництва зброї.

Про це пише NYT.

"Високопоставлені чиновники із податкової та торговельної галузей відзначили зростання продажів росії чипів та інших електронних компонентів через Вірменію, Казахстан та інші країни", - йдеться у матеріалі.

8.56 Пізно ввечері 18 квітня українські військові збили над Дніпропетровською областю ворожий безпілотник.

Про це повідомляє у Telegram голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“Ймовiрно, Шахед-136. Дякую оборонцям неба за роботу”, – йдеться у повідомленні.

Нiч в регiонi минула з тривогою, проте без ворожих атак.

8.53 Сумська обласна військова адміністрація повідомила, що у вівторок, 18 квітня, російські окупанти обстріляли шість громад Сумщини.

Окупанти вели вогонь по територіям Річківської, Юнаківської, Новослобідської, Білопільської, Есманської та Середино-Будської громад. Російські війська використовували міномети, РСЗВ, артилерію та гранатомети.

В Річківській громаді внаслідок обстрілу з РСЗВ та артилерії поранено жінку, ще одна цивільна місцева мешанка загинула у кареті швидкої допомоги.

Мирний мешканець також отримав поранення після обстрілу з гранатомета Юнаківської громади. Також відомо, що через обстріли на Сумщині пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди.

8.52 Південна Корея може розширити свою підтримку України, окрім гуманітарної та економічної допомоги, заявив президент країни Юн Сок Йоль.

В інтерв’ю Reuters напередодні свого державного візиту до США наступного тижня Юн сказав, що його уряд вивчає, як допомогти захистити та відбудувати Україну.

«Якщо виникне ситуація, з якою міжнародне співтовариство не може миритися, наприклад, будь-який широкомасштабний напад на мирних жителів, різанина чи серйозне порушення законів війни, нам може бути важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці», – сказав Юн. – «Я вважаю, що не буде обмежень щодо обсягу підтримки для захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як згідно з міжнародним, так і національним законодавством»

8.44 Очаківську громаду у Миколаївській області минулої доби знову обстрілювали російські війська. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Вчора, 18 квітня, о 13:50 та 22:41 ворог завдавав мінометних та артилерійських обстрілів по акваторії та узбережжю Очаківської громади. Постраждалих немає", - написав він.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

8.42 Херсонська область зазнала 79 обстрілів з боку російських військ, відомо про одного загиблого та 10 поранених людей. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"За минулу добу противник здійснив – 79 обстрілів, випустивши 350 снарядів з важкої артилерії та БПЛА. Місто Херсон ворог обстріляв 12 разів", - написав Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; влучили у територію ринку і будівлю закладу освіти в Херсоні.

"Через російську агресію одна людина загинула, десять - дістали поранення", - повідомив голова ОВА.

8.41 В Одеській області в результаті влучання ворожого "Шахеда" в об'єкт рекреаційної інфраструктури сталося загоряння, яке рятувальники ліквідували, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Внаслідок цієї нічної атаки дронами люди не постраждали.

8.39 Від 24 лютого 2022-го до 19 квітня 2023-го ЗСУ знищили 183 750 солдатів армії Російської Федерації. За добу ліквідовано ще 620 військових. Дані уточнюються. 

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

  • особового складу - близько 183 750 (+620) осіб ліквідовано,

  • танків - 3665 (+4) од,

  • бойових броньованих машин - 7110 (+12) од,

  • артилерійських систем - 2819 (+9) од,

  • РСЗВ - 538 (+0) од,

  • засоби ППО - 285 (+0) од,

  • літаків - 308 (+0) од,

  • гелікоптерів - 293 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 2376 (+23),

  • крилаті ракети - 911 (+0),

  • кораблі /катери - 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 5692 (+16) од,

  • спеціальна техніка - 330 (+0).

8.35 Колишній народний депутат фракції від "Блоку Петра Порошенка" Олег Барна загинув на війні, повідомив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

Експрезидент Петро Порошенко написав, що не віритиме у загибель Барни "до останнього". "Хай ця звістка буде прикрою чуткою, жахливим непорозумінням, злим жартом. Не сьогодні, так завтра, не завтра так за кілька днів Олег з’явиться. Або його знайдуть десь серед трьохсотих. Будемо сподіватися і молитися", - написав він.   

Порошенко також додав, що за словами брата Олега Барни Степана "бригада наразі загибель Олега не підтверджує, і тіла ніхто не бачив".


7.40 Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, на зазначених ділянках фронту підрозділами сил оборони України відбито більш як 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Грем’яч Чернігівської області, Велика Берізка, Кореньок, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Волфине та Річки Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Глибоке, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.
  • На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Діброва. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Григорівка, Білогорівка Луганської області та Іванівка, Торське і Спірне - Донецької.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Водночас, нашими захисниками було відбито наступ противника в напрямку населеного пункту Ступочки. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Часів Яр, Костянтинівка , Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове та Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку минулої доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Пречистівки. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести  оборонні дії. В той же час, протягом доби здійснив обстріли населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та місто Херсон. Є загиблі серед цивільного населення.

На тимчасово захопленій території Херсонській області російські окупанти продовжують мінувати місцевість, нарощуючи оборонні спроможності. Мінувань зазнають і акваторії річок Конка та Дніпро. Є випадки підривів місцевих жителів на ворожих мінах при спробі вийти на воду.  

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та 2 удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Окрім того, було збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА (“Орлан-10” і “Суперкам”),  а також 8 ударних (7 - типу “Шахед-136” та 1 - “Ланцет”).

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, станцію радіоелектронної боротьби та ще один важливий військовий об’єкт противника.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW