Підробка замість оригінального парфуму: які ознаки вказують на фальш



Вибираючи навіть дорогі парфуми чи мініатюри, можна натрапити на підробку. Серед підробок найчастіше зустрічаються такі бренди, як Maison Francis Kurkjian, Montale Paris і Tom Ford.

Щоб вберегтися від покупки підробки, насамперед варто купляти тільки у перевірених магазинах з гарною репутацією. Але також можна звертати на певні деталі, які видають підроблені парфуми.

Логотип та написи

При купівлі варто дуже уважно придивитися до логотипу на упаковці і впевнитись, що він відповідає оригінальному. Для цього можна зайти на офіційний сайт бренду, щоб згадати зовнішній вигляд логотипу в деталях і фірмові відтінки упаковки.

Наприклад, підробку Maison Francis Kurkjian легко визначити за закругленою літерою j – в оригіналу вона має загострення.

Крім того, треба подивитись на денце флакона і звернути увагу на те, як вказаний об'єм. Якщо продукт оригінальний, крапки повинні бути квадратними, тоді як у підробок – округлі.

Несправжній Montale Paris легко визначити за неправильною "зірочкою" і зсунутим вліво написанням слова Paris.

Упаковка

Слід оцінити акуратність і симетричність упаковки:

  • вона повинна бути акуратно склеєною;
  • плівка має бути ідеально прозорою та гладкою, з чітким і рівним швом;
  • флакон – тільки з рівного, ідеально заполірованого скла без сколів і бульбашок.

Для прикладу, у оригінальних флаконів Montale всі етикетки приклеєні, а у більшості підробок назва нанесена фарбою.

Що під кришечкою

Деякі бренди дублюють логотип всередині кришечки. Наприклад, Maison Francis Kurkjian.

Також треба звернути увагу на пульверизатор. У Maison Francis Kurkjian це пластикова конструкція з трошки приплюснутим кінчиком. У підробці він виготовлений з дешевого алюмінію і звичайної трубочки.

У парфумів бренда Tom Ford пульверизатор шестигранний, пластиковий, трубочка не сплющена і акуратно йде вгору.

Об'єм

Потрібно перевірити, у флаконах якого об’єму можуть бути ті чи інші парфуми. Для цього також варто заглянути на сайт бренду.

Наприклад, у Montale Paris флакони по 20 мл спочатку призначалися для подарунків покупцям в бутиках. Тобто у продажу їх бути не повинно.

Підозра має виникнути, якщо, наприклад, вам пропонують флакон 40 мл парфуму Tom Ford, а на офіційному сайті вказані тільки об'єми 50 і 100 мл.

Батч-код

Батч-код – це код на упаковці і флаконі, який складається з літер та цифр. У цьому коді зашифрована частина комерційної інформації, яка використовується між брендом-виробником і дистриб'ютором.

Перевіряти потрібно те, чи збігається код на флаконі та код на коробці. Якщо вони ідентичні – це гарна ознака.

Чи можна заощадити при купівлі оригінального парфуму

Зараз поширений такий спосіб, коли одна людина купує великий флакон парфуму, розливає в маленькі ємності і продає. По суті, таким чином можна придбати пробник і не витратити велику суму. Але треба проявляти обережність, адже і в цьому способі легко потрапити на підробку.

Потрібно завжди запитувати у продавця фото упаковки, флакона і його денця, кришечки. Якщо виникають будь-які сумніви – краще відмовитись від покупки.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW