Понад 4 мільйони гривень бюджетних коштів Заповідник погодився витратити на незаконне патрулювання Лаври



Понад 4 мільйони гривень бюджетних коштів Заповідник погодився витратити на незаконне патрулювання Лаври, фото-1

4 328 568, 40 грн бюджетних коштів має сплатити Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» Управлінню поліції охорони в м. Києві відповідно до укладеного між ними Договору про надання послуг з охорони території Києво-Печерської Лаври. Про це повідомив адвокат Микита Чекман 13 квітня 2023 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Усі ми сплачуємо податки з надією, що ці кошти будуть спрямовані на добробут нашої держави – підтримку Збройних Сил України, якісну освіту та медицину, соціальне забезпечення громадян, які цього потребують. У цей час Заповідник (наголошуємо: державна установа, діяльність якої фінансується коштом бюджетних коштів) витрачає знов-таки сплачені за рахунок податків гроші начебто на «охорону» території Києво-Печерської Лаври. Виникають питання не лише щодо правомірності укладення такого Договору, але й економічної доцільності. В умовах війни та колосальних видатків більше ніж чотири мільйони бюджетних коштів будуть витрачені на діяльність компанії, яка перешкоджає священнослужителям та парафіянам Української Православної Церкви користуватися культовими будівлями та здійснювати богослужіння”, – йдеться у повідомленні.

Ознайомитися зі змістом самого Договору, умовами його укладення можна на сайті «Prozorro» за посиланням.

“Як зазначив Заповідник щодо необхідності застосування відкритих торгів для закупівлі послуг: «Послуги з охорони (фізичної, тривожної та охоронної сигналізації об’єктів Заповідника) можуть бути надані виключно Управлінням поліції охорони в м. Києві  через об’єктивну відсутність конкуренції з технічних причин». Чи не свідчить це про корупційну складову питання?”, – ставить питання юрист.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW