У Дніпрі вода може підійматися на 30 см за добу: через підтоплення в двох областях евакують людей



Через рясні опади у прирічкових населених пунктах Верхнього Дніпра почалося затоплення вулиць, сільськогосподарських угідь та дворогосподарств. На Київщині та Черкащині довелось почати евакуацію людей. 

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на пресслужбу ДСНС України.

Внаслідок підняття рівня води у Десні у Броварському районі Київщини підтопленим виявилося село Погреби Зазимської територіальної громади.  Звідти рятувальники евакуювали сім'ю - двох дорослих, двох дітей та собаку. Вони опинились заблокованими у своєму дворі внаслідок розливу річки вночі.

Наразі на Київщині підтоплено понад 10 присадибних ділянок. Рятувальники постійно здійснюють моніторинг рівня води та надають допомогу населенню.

Найскладніша ситуація у Черкаській області - там повінь спричинила затоплення територій вздовж Дніпра. Затоплені вулиці, поля та городи у кількох прирічкових населених пунктах Черкаського та Золотоніського районів. 

Впродовж минулої доби рятувальники евакуювали трьох дорослих, одну дитину та п’ятьох домашніх улюбленців у селі Хрещатик. Людям, які прийняли рішення залишатись вдома, рятувальники привезли питну воду, їжу та медикаменти.

У Дніпрі вода може підійматися на 30 см за добу: через підтоплення в двох областях евакують людей , фото-5

За прогнозами, пік проходження весняного водопілля в Україні очікується з 18 по 28 квітня. Так, на Дніпрі вода може підійматися 10-30 см за добу, а на річках басейну Прип'яті - на 1,5 метра. Тож затопити може і поля й городи жителів Волинської та Рівненської областей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW