«Чарлі Гордон – ідіот»: Чернігівський облдрамтеатр запрошує на прем‘єру



Чернігівський облмуздрамтеатрі ім. Т.Г.Шевченка запрошує на прем’єру вистави «Чарлі Гордон – ідіот» за мотивами оповідання Деніела Кіза «Квіти для Елджернона». Про це йшла мова на зустрічі представників колективу з журналістами.

«Чарлі Гордон – ідіот»: Чернігівський облдрамтеатр запрошує на прем‘єру, фото-1

Дійство буде проходити в експериментальному просторі «сцена на сцені», це коли актори знаходяться поруч з глядачем. Режисерка Анастасія Кузик зазначила, що нині є певні проблеми з пошуком матеріалу, співзвучного запитам суспільства. На її думку, ця робота привертає увагу до цінностей гуманізму в суворих реаліях сьогодення. І адресована, насамперед, молодіжній аудиторії.

Директор театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Мойсієнко пригадав, що попередня прес-конференція в театрі проходила аж у серпні 2021 року перед відкриттям 96-го театрального сезону. Далі таке таке спілкування стало неможливим через епідемічні обмеження. А прес-конференція, запланована на 1 березня 2022 року, не відбулася через повномасштабне вторгнення російської армії.

Тоді шевченківці мали презентувати дві вистави: драматичну історію «Полюбила Петруся» за поемою Тараса Шевченка у постановці Анастасії Кузик і трагедію «Земля» за повістю Ольги Кобилянської у постановці Дениса Федєшова. Але воєнні події призупинили роботу театру.

Першими кроками у відновленні повноцінної творчої діяльністі стали покази для військових і волонтерів українських кінострічок, акторські читання уривків з творів сучасних вітчизняних драматургів, благодійні концерти як частина мистецького проєкту #CheDram. Попри повітряні тривоги та аварійні відключення світла шевченківці спромоглися розпочати 97-й театральний сезон. Вони повернули на сцену близько десяти поновлених вистав і підготували чотири прем’єри: «Подорож до країни Мрій, або Велосипед з червоними колесами», «ВПО», «Попелюшка», «Сліпий».

Наприкінці зустрічі директор театру поінформував про творчі плани, про намір повернутися до призупиненої роботи над двома виставами, що готувалися до зустрічі з глядачами торік. Розповів про подання заявки на грант від УКФ для вистави «Біс плоті» за творами Валерія Шевчука у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова.

Тож запрошуємо на прем’єрні покази вистави «Чарлі Гордон – ідіот» за мотивами оповідання Деніела Кіза вже 13 і 14 квітня до Чернігівського академічного театру ім. Т.Г.Шевченка!

Раїса Міненко, керівниця літературно-драматургічної частини театру



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW