Як вибрати хороші яйця щоб потім не пожалкувати: лайфхаки від господинь



Купуючи яйця на ринку чи в супермаркеті, ми зазвичай не приділяємо цьому процесу значної уваги і хапаємо перші, що потрапили нам на очі. Та навіть з таким невибагливим товаром треба бути обережним: розбиті та несвіжі яйця можуть зробити вам неприємний сюрприз.

На що звертати увагу при виборі яєць

Термін придатності. При температурі від 0 до +20 градусів за Цельсієм яйця придатні до 25 днів. При температурі від 0 до -2 градусів за Цельсієм яйця можуть зберігати до 90 днів. А от терміни придатності митих яєць лише 12 днів.

Зазирати усередину лотка

Робити це потрібно не лише для того, щоб переконатися, що яйця цілі, але й чи однакові за розміром. Іноді вони значно відрізняються. А це свідчить про те, що хитрі покупці чи навіть постачальники продукту встигли замінити дешеві яйця на дорогі.

Що може бути не так і чим це загрожує

Яйця з пошкодженнями або тріщинами можуть бути небезпечні для споживання, оскільки в них могли проникнути небезпечні бактерії, наприклад, сальмонела. Якщо з'їсти таке яйце, це може призвести до харчових отруєнь, в тому числі важких.

Зауважимо тільки, що отруїтися несвіжими яйцем у вареному чи смаженому вигляді доволі складно. Адже навіть, якщо в ньому міститься сальмонела чи будь-яка інша шкідлива бактерія, то за 5-10 хвилин, протягом яких готуватиметься яйце, вона найімовірніше загине.

Тим не менше, лікарі і здоровий глузд не рекомендують споживати яйця, як і будь-які інші продукти, несвіжими і просять завжди ретельно ставитися до свого раціону та особливо, раціону своїх дітей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW