Друга спроба: у Запорізькій міськраді знову хочуть змінити правила голосування за виділення земельних ділянок



Депутатка Запорізької міської ради Регіна Харченко підготувала ще один проєкт рішення, яким запропонувала внести зміни до регламенту та більше не використовувати пакетне голосування на сесії при розгляді земельних питань.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Депутатка запропонувала зробити голосування щодо передачі земельних ділянок комунальної власності юридичним особам та фізичним особам – підприємцям більш прозорим і за кожне таке рішення голосувати окремо в сесійній залі. Раніше профільна комісія формувала пакет земельних питань, який іноді міг складатися з сотні окремих рішень про передачу земельних ділянок чи надання в довгострокову оренду землі для бізнесу та фізичних осіб. В такий спосіб громадськості, а іноді і самим депутатам було доволі важко проаналізувати інформацію про передачу землі окремим фірмам пов’язаними з політиками чи бізнес-структурами.

За першу таку ініціативу в сесійній залі минулого місяця не було проголосована, бо не вистачило 5 голосів депутатів. Тепер проєкт доопрацювали і пропонують винести на повторний розгляд.

«Цей проєкт рішення має іншу оболонку. Ця редакція погоджена з регламентною комісією, але суть залишається тою самою. Ми просимо внести зміни в регламент, що стосуються надання дозволу на розроблення проектів землеустрою та надання в оренду, передачу у власність земельних ділянок комунальної власності юридичним особам та фізичним особам – підприємцям. Всі питання, що стосуються отримання земельних ділянок для звичайних мешканців, залишаються в пакетах», - прокоментувала Регіна Харченко.

В пояснювальній записці до проєкту рішення зазначається, що використання пакетного голосування не може мати місце, коли мова йде про земельні питання, які фінансово впливають на формування бюджету, на права мешканців територіальної громади, коли виникає необхідність максимально відповідально відноситися до прийняття подібних рішень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сама ідея відміни пакетного голосування не дуже сподобалася членам профільної земельної комісії.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW