"Жахливий снігопад хлине на цю область України, крижана гроза заллє ці міста": синоптики про опади



Синоптики кажуть, що слід чекати дощів. Передбачається подальше похолодання. У Карпатах наразі існує загроза сходження лавин, однак ймовірне похолодання здатне викликати снігопади.

Як інформує "УНІАН", 13 квiтня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека.

Як зазначається, у вказаних регіонах оголосили 3 рiвень небезпечності.

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, у четвер та п'ятницю, 13 та 14 квітня, в Україні місцями дощитиме, а температура буде відносно високою.

Проте, за даними синоптика, на вихідних синоптична ситуація трохи зміниться. За його словами, 15 та 16 квітня погодні умови визначатиме гребінь антициклону з півночі. Суттєвих опадів на святкові вихідні в Україні не передбачається, натомість частину країни накриє похолодання.

Так, за його даними, температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, вдень +11…+16 °С. На півночі Лівобережжя вночі 0…+5 °С, а вдень лише +8…+13 °С.

Як інформує "РБК-Україна", до кінця поточного тижня та на Великдень в Україні очікується дощова погода. Проте вже з понеділка встановиться суха та тепла погода.

Про це сказала заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"У нас в суботу та неділю, 15-16 квітня, будуть ще дощі. Особливо це західні, північні області, тобто більш правобережна частина України. А далі з 17 числа поступове припинення дощів. І може бути днів п’ять погода без опадів завдяки антициклону", - сказала вона.

За її словами, попередні розрахунки показують, що в другій половині суботи, 15 квітня, в Києві очікується невеликий дощ, який буде йти протягом усієї ночі. У неділю, на Великдень, в столиці прогнозується до 15 градусів тепла без опадів.

Як зазначила Голеня, у найближчі два тижні холодів в Україні не очікується, а з 17 квітня "це вже не морози, а заморозки". За її словами, снігу в Україні варто очікували хиба що в Карпатах.

Синоптик повідомила, що на наступному тижні вночі температура буде плюсовою - від 2 до 8 градусів тепла.

Щодо дощової погоди протягом квітня 2023 року Голеня зазначила, що зазвичай у цьому місяці опадів небагато. "Але вже другий чи третій рік випадає норма чи більше", - сказала вона.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW