Ремонт лікарні: в Одесі тендер на 33 мільйони гривень виграло сумнівне підприємство



Прокуратура попередила безпідставні витрати на 33 млн грн з місцевого бюджету при закупівлі робіт з ремонту одеської лікарні. Переможець тендеру не мав відповідної техніки та персоналу для виконання робіт.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

У відомстві розповіли, що у лютому 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством, за результатами відкритих торгів було укладено договір на закупівлю робіт з капітального ремонту однієї з будівель Міської клінічної інфекційної лікарні в Одесі.

Прокур в суді довів невідповідність переможця торгів кваліфікаційним вимогам, оскільки у свої тендерній пропозиції підприємство на підтвердження наявності обладнання та матеріально-технічної бази надало прострочений договір про надання послуг техніки. Пізніше перевірка з'ясувала, договір взагалі ніколи не укладався із власником відповідних засобів.

Також з’ясовано, що інформація про наявність у підприємства працівників відповідної кваліфікації не відповідає фактичним обставинам, а вимогу закону щодо надання підприємством аналогічного договору про виконання робіт з капітального ремонту не дотримано.

Господарський суд Одеської області погодився з доводами прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадовців Управління капбудівництва Одеської міськради за фактом розтрати бюджетних коштів при проведенні закупівель з капітального ремонту КУ "Міська клінічна інфекційна лікарня" в Одесі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW