Погрожував насильством та вимагав грошові кошти за одноденне звільнення: на Миколаївщині командиру взводу повідомлено про підозру



За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактами вимагання чужого майна з погрозою насильства, прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Як повідомляє пресслужба відомства, встановлено що головний сержант з квітня по серпень 2022 року, погрожуючи застосуванням насильства, вимагав та одержав від підлеглих військовослужбовців понад 240 тисяч гривень за відмову від проведення стосовно них службових розслідувань та усунення штучних перешкод з проходження служби.

Зухвало порушуючи наказ командира частини, під час бойової готовності, підозрюваний, за неправомірну вигоду в сумі понад 385 тисяч гривень, надав протиправні дозволи на убуття у звільнення дев’ятьом військовослужбовцям.

Крім того, у вересні 2022 року, демонструючи уявну перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим спричинив тілесні ушкодження.

Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Нагадаємо, війсковослужбовець проведе дев'ять років за гратами за вбивство порушника комендантської години.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW