Яка кількість населення України після року повномасштабної війни: відповідь соціологів



Дослідники стверджують, що станом на 1 січня 2023-го року кількість населення України складає від 28 до 34 мільйонів осіб.

Такі дані повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова.

Ми спробували оцінити чисельність населення на 1 січня 2023 року у межах країни на 1 січня 2022 року. У нас вийшла варіація від 28 до 34 мільйонів людей. Левова частка цієї варіації пов'язана з тим, що ми не розуміємо, що відбувається із міграцією, - розповіла вона.

Елла Лібанова також стверджує, що більш коректні дані можна б було отримати, якщо б дані підрахунку кількості громадян, які перетнули кордон на Заході і з Молдовою, були більш впорядкованими.

А також окремою складністю є підрахунок тих українців, які перетнули кордон з росією. Їх, за приблизними оцінками, десь 3 мільйони.

Варто зазначити, що останній перепис населення України відбувався в далекому 2001 році. А тому по завершенню війни, скоріш за все, така процедура буде проведена знову.

Дослідники інституту також прогнозують, що на 2030 рік кількість населення в державі буде на рівні від 24 мільйонів до 32 мільйонів. Однак ситуація може змінитись, якщо буде великий приток мігрантів.

Варто зазначити, що в листопаді 2021 року в ООН заявили, що кількість населення в Україні знижується з величезною швидкістю. І це одна з найшвидших тенденцій у світі.

А вчені НАН прогнозують, що до 2100 року кількість жителів країни скоротиться до 22 мільйонів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW