"Ліки за е-рецептом": фахівці пряснили, як саме отримати медикаменти



В Україні з 1 квітня набули чинності нові вимоги щодо продажу ліків. Тепер антибіотики та низка інших препаратів продаватимуться в аптеках лише за рецептами: паперовими абоелектронними.

Як інформує "biz.today.ua", як отримати рецепт і скільки часу він діятиме, розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами міністра, запровадження е-рецепту з 1 квітня є лише новим цифровим сервісом для зручності громадян. Як відомо, електронний рецепт по програмі "Доступні ліки" працює в країні понад три роки, а з квітня він пошириться і на низку інших препаратів, які стали рецептурними.

Ляшко додав, що у МОЗ готували електронну базу для введення реєстру рецептурних засобів у цифровий формат, щоб можна було запустити за електронним рецептом усю групу рецептурних препаратів.

Е-рецепти на рецептурні лікарські засоби придатні один місяць. Таким чином, пацієнт матиме місяць, щоб купити необхідні ліки. Однак якщо пацієнт має хронічні захворювання, то сімейний лікар зможе виписати йому е-рецепт на три місяці. Таким чином, пацієнт зможе купувати лікарські засоби частинами, поки повністю не викупить кількість, вказану в рецепті.

Виписати е-рецепт пацієнту може як сімейний лікар, так і вузький спеціаліст приватної чи державної лікарні. Зразок для всіх один.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW