У Кам’янці чоловік, котрий кинув гранату на терасу з людьми, сидітиме 12 років у тюрмі



За принципової позиції прокуратури, апеляція залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка, що кинув гранату на літню терасу з людьми засуджено до 12 років позбавлення волі.

У серпні минулого року жителя Кам’янеччини суд визнав винним у закінченому замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, в тому числі малолітньої дитини, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів, а також у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 2,.5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

У липні 2021 року на одній із вулиць у Кам’янці-Подільському нетверезий місцевий мешканець, сидячи за столом на літній терасі, дістав ручну гранату "РГН", витягнув кільце із запалу та умисно кинув біля сусідніх столів.

Від вибуху найбільше постраждала 4-річна дівчинка, отримавши поранення грудної клітини. Ще п’ятеро дорослих отримали тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

Засуджений не погодився з суворістю призначеного йому покарання та звернувся зі скаргою до апеляційного суду. Повідомили у Хмельницькій обласній прокуратурі.

Однак судом апеляційної інстанції відхилено усі доводи сторони захисту та залишено рішення суду першої інстанції без змін.

Найближчі 12 років він проведе за ґратами.

Читайте також:"Covid-19 став причиною 17 смертей на Хмельниччині".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW