За добу росіяни вбили двох жителів Донеччини іпоранили трьох. Хроніка великої війни: 25 березня



Триває 395 доба російського повномасштабного вторгнення.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 6 ранку 25 березня

За добу росіяни вбили двох жителів Донеччини іпоранили трьох. Хроніка великої війни: 25 березня, фото-1

Протягом минулої доби російська федерація завдала 50 авіаційних та 11 ракетних ударів, здійснила 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі, загинули мирні люди.

Високою залишається ймовірність ракетних та авіаударів по всій території України.

Противник зосереджує основні зусилля на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Наші захисники відбили на них 59 атак противника.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань ворожих наступальних угруповань не виявлено. Протягом минулої доби противник здійснив обстріли в районах населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Студенок, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Річки і Миропілля Сумської області, а також Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Амбарне і Тополі на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Синьківка, Діброва, Білогорівка і Спірне. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Западне, Куп’янськ, Піщане і Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка на Луганщині, а також Терни та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурм міста, а також в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського та Ступочок Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Марїнка, Новомихайлівка та Вугледар. Численних ворожих обстрілів зазнали Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Водночас, обстрілював населені пункти Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове на Запоріжжі та Берислав, Тягинка, Антонівка, Білозерка, Кізомис, Широка Балка та Херсон.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях. 22 березня військовослужбовці федеральної служби національної гвардії російської федерації провели рейд населеним пунктом Чаплинка Херсонської області. Під час перевірки особливій увазі підлягали особисті документи громадян, транспортні засоби та мобільні телефони.

В Енергодарі Запорізької області російські окупанти організовують дітям старших класів «екскурсії» до Волгодонська, на Ростовську АЕС.

Українська авіація за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів.

Наші захисники збили ворожий гелікоптер Мі-24 та 6 безпілотних літальних апаратів противника різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, в свою чергу, уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Поліцейські Донеччини зафіксували наслідки 22 російських обстрілів: ворог бив ракетами й "шахедами"

За добу росіяни вбили двох жителів Донеччини іпоранили трьох. Хроніка великої війни: 25 березня, фото-2

Російські війська обстріляли міста Бахмут, Авдіївка, Костянтинівка, Часів Яр, Краматорськ, смт Новосілка, Південне, села Орлівка, Первомайське.

Рашисти застосували авіацію, ракети «С-300», БПЛА, РСЗВ «Град», артилерію, танки.

Знищено та пошкоджено 18 цивільних об‘єктів – 10 житлових будинків, інститут, цех, адмінбудівлю, магазини, автомобілі.

З авіації, «Градів» та артилерії окупанти продовжують нищити Авдіївку. Місто зазнало 9 ударів, пошкоджено багатоквартирний будинок. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Дві ракети «С-300» армія рф спрямувала по Краматорську. Поцілили в об’єкти інфраструктури й транспорт. Одну ракету і БПЛА скерували на Костянтинівку. Руйнувань зазнали 2 приватні оселі. В усіх випадках інформації щодо жертв не надходило.

З реактивної артилерії рашисти тричі обстріляли Бахмут, пошкодили 4 багатоквартирних будинки, вбили й поранили цивільних.

Внаслідок ворожих атак маємо загиблого в Орлівці та травмованого у Первомайському.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 819 людей, з початку обов’язкової евакуації - понад 56 590 осіб, серед них 7116 – діти, 2571 – люди з інвалідністю.

Оперативна ситуація по області станом на ранок 25 березня від голови ДонОВА Павла Кириленка

За добу росіяни вбили двох жителів Донеччини іпоранили трьох. Хроніка великої війни: 25 березня, фото-3

Вночі та зранку росіяни завдали ракетних ударів по Краматорську – пошкоджено адмінбудівлю освітнього закладу та будівлю підприємства. За попередньою інформацією, без жертв.

На Донецькому напрямку в Очеретинській громаді 1 людина загинула в Орлівці та 1 людина поранена у Первомайському.

На Горлівському напрямку 1 людина загинула і 1 поранена у Бахмуті. Також 1 людина поранена у Часовоярській громаді – у місті пошкоджено щонайменше 4 будинки. У Костянтинівці пошкоджено 2 будинки та газопровід.

На Лисичанському напрямку пошкоджено приватні будинки на двох вулицях у Сіверську, тривають обстріли Торського і Зарічного Лиманської громади. 

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW