До залишка шахт в "ДНР" проявили цікавість з десяток "інвесторів"



Інтерес до шахт на окупованій частині Донеччини виявили нібито понад десяток "інвесторів".

Про це 24 березня пишуть місцеві пропагандисти, - повідомив "ОстроВ".

"Понад десять пропозицій про довгострокову оренду вугледобувних підприємств республіки надійшло від інвесторів", - наводиться повідомлення так званого "міністерства вугілля та енергетики ДНР".

Зазначається, що окупанти взялися за "проєкт концепції реформи вугільної галузі ДНР", відповідно до якого планують "передати низку шахт із довгостроковою перспективою в оренду інвесторам".

"Інтерес до наших шахт є. Сьогодні можна говорити про те, що вже є понад 10 пропозицій від різних компаній", - цитується місцеве "мінугля" з уточненням, що пропозиції надходять від інвесторів "як із самої ДНР, так і з інших регіонів російської федерації".

Також наведено статистику - на сьогодні в "ДНР" налічується 14 "державних" шахт, 60 приватних, а також 133 артілі - малих вугледобувних підприємств.

Нагадаємо, що на початок 2014 року шахтний фонд Донецької області складався з 99 об'єктів, з яких 52 підприємства мали державну форму власності. За даними за 2013 рік, за даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, видобуток коксівного вугілля становив близько 23,6 млн тонн, енергетичного - 59,094 млн тонн. При цьому шахти Донецької області за 2013 рік забезпечили видобуток 37,452 млн тонн вугілля, Луганської - 26,29 млн тонн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW