Природоохоронці прибрали берег Псла в Сумах



Колектив Державної екологічної інспекції у Сумській області разом із працівниками Сумського рибоохоронного патруля провели толоку у середмісті Сум. Цього разу прибирання було присвячено Всесвітньому дню водних ресурсів, який відзначався 22 березня. Саме тому місцем толоки було обрано частину прибережно-захисної смуги р. Псел від Харківського мосту в бік вул. І.Сірка.

Слід зауважити, що природоохоронці майже щороку прибирають саме цю територію, оскільки мешканці та гості обласного центру люблять тут відпочивати, та часто залишають за собою купи відходів. Це призводить до значного засмічення не лише зеленої зони, а й самої річки, бо через значний кут схилу пластикові пляшки, різноманітні упаковки, поліетиленові пакети тощо потрапляють безпосередньо до води. Ці відходи відносяться до групи тих, які найдовше розкладаються в природних умовах і найбільше шкодять довкіллю.

За результатами заходу лише на доволі невеликій території учасниками було зібрано понад 80 мішків твердих побутових відходів, які були оперативно вивезені, завдяки допомозі ТОВ «А-Муссон».

На жаль, в межах Сум деякі відрізки прибережно-захисної смуги Псла та інших водойм залишаються засміченими. У зв’язку з цим Державна екологічна інспекція у Сумській області звертається до кожного із закликом бути відповідальним, берегти довкілля від засмічення і не перетворювати місця загального користування на сміттєзвалища. Також просимо всіх небайдужих громадян долучитися до весняного благоустрою населених пунктів та прибирання екосистем. Лише разом ми зможемо зробити Сумщину чистішою, показавши власними діями гарний приклад для наслідування!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW