МЗС ініціює санкції проти румунської сенаторки, яка пропонує анексувати частину Одещини



Міністерство закордонних справ України ініціює накладення санкцій на румунську сенаторку Діану Шошоаке, яка своїм законопроєктом пропонує приєднати до Румунії частину південного регіону нашої країни.

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко

Речник вважає, що сенаторка парламенту Румунії створує загрозу національній безпеці.

"Класичний приклад із методички російського реваншизму. Ми рішуче засуджуємо спробу поставити під сумнів територіальну цілісність України, підважити дух добросусідства між Україною та Румунією. МЗС України ініціює накладення санкцій на Діану Шошоаке як особу, яка створює загрозу національній безпеці", - написав Олег Николенко.

Сенаторка парламенту Румунії Діана Шошоаке подала законопроєкт, який пропонує денонсувати договір про добросусідство і співробітництво Бухареста з Києвом. Вона пропонує анексувати"історичні території, які їй належали, а саме: Північну Буковину, Герцу, Буджак(Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний".

Діана Шошоаке пояснює це бажанням"відновити культурну ідентичність, традиції, звичаї та релігію населення Румунії", та "уникнути примусової етнічної асиміляції румунів в Україні".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW