В Україні застосовані стабілізаційні відключення світла: яка ситуація в Дніпрі та області



​​17 березня споживання електроенергії в Україні зберігається на рівні п’ятниці минулого тижня. Проте через наслідки російської атаки 9 березня можливі обмеження споживання в окремих регіонах. 

Редакція розкаже яка ситуація з електропостачанням в цілому Україні та окремо у Дніпрі та області. 

В НЕК Укренерго повідомили, що працюють усі види електростанцій. Триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії.

Через наслідки російської атаки 9 березня можливі обмеження споживання у Житомирській області. Наразі у Києві та області частково вже застосовані стабілізаційні відключення. 

У частині Голосіївського, Святошинського, Шевченківського та Солом'янського районів столиці відбуваються відключення згідно стабілізаційних графіків. Також стабілізаційні графіки були застосовані у частині Бучанського, Обухівського та Фастівського районів Київської області. 

Через пошкодження обладнання енергооб’єкти не можуть передавати енергію для всіх мешканців цих районів. 

Тому за командою «Укренерго» були застосовані стабілізаційні відключення згідно з графіками. 

В Дніпрі та області наразі ліміти від НЕК Укренерго відсутні.

Однак у разі перенавантаження мереж можливі обмеження електропостачання в окремих районах області.

Вони будуть відбуватись згідно стабілізаційних графіків (графіку погодинних відключень).

Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитись з графіком можна тут.

Для відновлення надійного електропостачання великих міст до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим.

В інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Енергетична інфраструктура уздовж лінії фронту регулярно зазнає пошкоджень через артобстріли. Зокрема, у ніч на п’ятницю зазнала обстрілів енергоінфраструктура на Донеччині.

Наразі продовжуються відновлювальні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених російськими атаками. Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання.

Нагадаємо, що росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW