Потепліє і смердітиме на кілька кілометрів: на Тернопільщині невідомий вивіз на стихійне сміттєзвалище нутрощі тварин



На Тернопільщині виник новий "сміттєвий скандал". Все через те, що невідомий вивіз нутрощі тварин на стихійне звалище у селі Беримівці на Зборівщині. Зараз тваринні нутрощі припорошив сніг, але тільки но потепліє - сморід розноситиметься на кілька кілометрів.

Про це розповідають "Т1новини".

Відео, на якому чітко видно гору відходів у вигляді нутрощів тварин кілька днів тому опублікували у мережі інтернет. За кілька годин воно розлетілось мережею, сьогодні цей так званий”натюрморт” прикрили іншими відходами та припорошив сніг.

Жителька Беримівців Зоряна Глас розповідає, що помітила непотріб у п’ятницю. Відзначає: потепліє — і відходи будуть по всьому селу. Їх порозносить вітер, птахи.

Жінка скаржиться, питання стихійного вивозу непотребу у Беримівцях вже давно турбує місцевих мешканців. Розповідає, це сміттєзвалище несанкціоноване. Із цим вирішили боротись місцеві мешканці. 

Запах їм так остогид, що вони взялись це питання вирішити раз і назавжди. Зібрали збори у будинку культури та викликали місцевого старосту. Люди вимагають заборонити користуватись цим стихійним сміттєзвалищем, утилізувати відходи та обгородити його територію.

Староста Михайло Світлик, у свою чергу каже, що обгородити територію в полі теж непросто.

Тим паче, додає староста, сміттєзвалище, яке функціонує біля городів Беримівців, діє без документів вже більше тридцяти років. Бо місце куди люди ще з 1980-го року звозять відходи не відповідає вимогам. Тому швидко вирішити проблему тридцятирічної давності, каже, не вийде.

Наразі, аби вирішити проблему, староста села готує документи, щоб зробити зі стихійного сміттєзвалища офіційне місце для тимчасового зберігання відходів.

Деталі у сюжеті "Т1новини":



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW