Житомирщина: під час утеплення ліцею «нагрілись» і підрядники: оголошено двом з них підозри у розкраданні 270 тисяч гривень



Слідчі відділу поліції №1 Житомирського РУП за участі співробітників УСБУ в регіоні та під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури встановили, що злочинну схему реалізували під час ремонту одного з навчальних закладів у Глибочицькій громаді.

Так, улітку 2021 року між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір про термосанацію будівлі навчального закладу.

Роботи були виконані, але в офіційних документах, наданих підрядником для оплати, як з’ясували поліцейські, значно завищено їх вартість. Окрім представників ТОВ, своїм підписом завірив достовірність відомостей і фахівець з технагляду. Відтак загальна сума завданих громаді збитків склала 276 тисяч гривень.

Після проведення необхідних експертних досліджень та інших процесуальних дій слідчі оголосили підозри у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України) 42-річному житомирянину, очільникові підприємства-підрядника, та інженеру з технічного нагляду, 60-річному жителю Хорошева. Обом чоловікам інкримінується також службове підроблення (ч. 1 ст. 366 ККУ).

Відтак підозрюваним може загрожувати обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW