Вікі любить памʼятки: визначено найкраще фото Житомирської області 2022 року



Журі фотоконкурсу «Вікі любить памʼятки» оцінило роботи учасників та учасниць та представило найкращу світлину Житомирської області 2022 року.

Найкращою світлиною Житомирської області за результатами оцінювання журі стала робота Ганни Глушакової, на якій зображено Костел святої Клари у селі Городківка. Цей храм розташований на невисокому березі річки Лебедівки та побудований в еклектичному стилі з елементами неоготики та модерну XX століття.

Членкиня журі Вікторія Тахтаулова зазначила, що журі в цілому сподобався ракурс, який чудово дає зрозуміти розміщення і передає всю атмосферу цього костелу, яку додатково підкреслено м’яким світлом.

Авторка світлини вперше взяла участь у конкурсі цього року. Вона розповіла, що на це її мотивувало розуміння важливості збереження пам’яті про нашу історію та культуру, які зазнали знищення або пошкодження під час воєнних дій та умисного пошкодження окупантами.

Фото цієї пам’ятки вже було найкращою світлиною Житомирської області у 2016 та 2015 роках.

Загалом список пам’яток Житомирської області налічує 3 490 об’єктів, 1163 із них уже представлені світлинами у Вікісховищі.

2021 року учасники завантажили 190 фотографій 106 пам’яток. З них світлини 22 об’єктів були завантажені вперше. За одинадцять років проведення конкурсу всього 241 учасник подавав роботи на конкурс, а у 2022 — 18 авторів.

Детальніше про конкурс «Вікі любить памʼятки» дивіть за посиланням: https://wlm.org.ua/.

Джерело: Житомирська ОВА

Вікі любить памʼятки: визначено найкраще фото Житомирської області 2022 року, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW