З Цюріха відправили першу партію трамваїв для Вінниці



15 березня у Швейцарії почали відвантажувати перші трамваї, які передадуть Вінниці. Цюріх віддає вживаний електротранспорт в задовільному стані для використання. Домовленість про поповнення міського парку між сторонами були досягнені ще кілька років тому. 

Про це повідомляють у пресрелізі Управління транспорту Цюріха (VBZ). 

"Вчора перші 8 з 35 трамваїв типу Tram 2000 з Дільсдорфа були відправлені до Вінниці. Вони мають 45 років експлуатації та два мільйони кілометрів пробігу, але все ще повністю готові до використання на наступні 10-15 років. Місто Цюрих вже багато років пов'язане з Вінницею: Зокрема, в рамках партнерства між vbz та транспортними підприємствами міста Вінниці між 2007 та 2012 роками вже було доставлено 116 вживаних трамваїв Mirage та Karpfen до Вінниці. У минулому листопаді співробітники транспортних підприємств Вінниці отримали навчання в Цюриху, щоб забезпечити експлуатацію трамваїв на місці. Державний секретаріат з економіки фінансує транспортування та бере участь у витратах на навчання співробітників транспортних підприємств у Вінниці. Цією пожертвою ми підтримуємо інфраструктуру у Вінниці та відправляємо знак надії. Приємної поїздки!", - написав міський радник міста Цюріха Майкл Баумер.

У червні 2021 року було підписано угоду між Управлінням транспорту Цюріха (VBZ) та Державним секретаріатом з економічних питань (SECO), яка регулює передачу Вінниці вагонів моделі Tram2000. Швейцарське місто надасть "Вінницькій транспортній компанії" до 35 списаних трамваїв для експлуатації. Транспортні засоби, що вилучаються, мають робочий стан і здатні використовуватися ще від 12 до 15 років. Про це свідчить успішна передача трамваїв «Міраж» і «Карпфен», які були доставлені до Вінниці в період з 2007 по 2011 рік і з того часу використовуються щодня.

Швейцарська сторона фінансує транспортування вагонів і бере участь у витрати на навчання працівників транспортної компанії у Вінниці. Через початок війни між Росією та Україною в лютому 2022 року проект довелося тимчасово призупинити. Після того, як наприкінці літа 2022 року воєнна ситуація знову стала стабільнішою, SECO змогла провести більш точну оцінку ризиків ситуації та відновити проектну діяльність.

Транспортування відбувається по 6-8 машин. Першу партію з восьми трамваїв уже очищено від шкідливих речовин і перевезено на тимчасове сховище в Дільсдорфі (громада в Швейцарії в кантоні Цюрих - ред.). Звідти можна сісти на поїзд до українського кордону.

У листопаді/грудні 2022 року троє працівників з Вінниці пройшли навчання з технічного обслуговування та ремонту Tram2000, а також на чотиритижневе стажування. Тривале навчання наразі було неможливим через воєнну ситуацію в Україні. 

В Управлінні транспорту Цюріха впевнені, що "Вінницька транспортна компанія" зможе успішно експлуатувати Tram2000, також завдяки досвіду роботи з трамваями «Міраж», які вже багато років працюють на трамвайній мережі Вінниці.

Джерело: https://vinbazar.com/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW