У Чернівцях висока захворюваність на ГРВІ - що в області



Сайт 0372.ua дізнався у Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб про те, яка в області зараз ситуація з респіраторними захворюваннями.

"Та я хворів тиждень, і колеги захворіли, і друзі от захворіли, і родичі захворіли, на корону не схоже", - приблизно такі розмови останніми тижнями можна почути на вулицях, у магазинах, у громадському транспорті. 

Дійсно, наприкінці лютого - на початку березня стало помітно, що чимало людей зараз хворіють чимось, схожим на грип чи застуду. Сайт 0372.ua вирішив дізнатися, скільки ж людей зараз на Буковині хворіють на гострі респіраторні вірусні інфекції. Для цього ми звернулися до Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Інформацію нам надав завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних хвороб, лікар-епідеміолог Юрій Падурару.

Отже, за 10 тиждень 2023 року в Чернівецькій області зареєстровано 4565 випадків ГРВІ, з яких 2524 серед дітей. Показник захворюваності знаходиться вище рівня епідпорогу на 4,6%. В порівнянні з минулим 9 тижнем захворюваність знизилась на 1,7%.

Зараз в області середня інтенсивність епідпроцесу на 52,3% вище епідемічного порогу. В порівнянні з минулим 9 тижнем захворюваність зросла на 3,1%.

У Дністровському районі зареєстровано високий рівень інтенсивності епідпроцесу. У порівнянні з тижнем захворюваність зросла на 0,9%. У Вижницькому районі також високий рівень інтенсивності епідпроцесу. У порівнянні з 9 тижнем захворюваність зросла на 3,1%.

У Чернівецькому районі епідпроцес на низькому рівні. Водночас у Чернівцях зареєстровано 1868 випадків ГРВІ, з яких 1010 серед дітей, і епідпроцес на високому рівні.

Всього в епідемічному сезоні 2022-2023 років в Чернівецькій області зареєстровано 89102 випадків ГРВІ, з яких 51840 серед дітей.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW