Мер Чернігова Владислав Атрошенко офіційно розлучився із дружиною



Деснянський районний суд Чернігова 10 березня вирішив задовольнити позов Ірини Атрошенко про розлучення з її чоловіком Владиславом Атрошенком, пише «Суспільне Чернігів».

ФОТО: Новий Чернігів

Одружилися Ірина та Владислав 7 серпня 1994 року. Заяву ж про розлучення до суду Ірина Атрошенко подала 17 лютого 2023 року. Вона мотивувала позов тим, що «спільне життя з відповідачем не склалося і шлюбні відносини між ними припинені».

Судове засідання відбувалось без Ірини та Владислава Атрошенка, а останній надіслав до суду заяву про розгляд справи без його участі, вказавши, що позов визнає.

Також суд вирішив стягнути з Владислава Атрошенка на користь Ірини Атрошенко 1 073 гривні на відшкодування витрат по сплаті судового збору.

Нагадаємо, що згідно з даними з реєстру речових прав на нерухоме майно, за кілька днів до подання заяви про розлучення (13 та 15 лютого 2023 року) Ірина Атрошенко отримала у власність чимало нерухомості. Зокрема: чотири земельні ділянки, три машиномісця, чотири квартири та три приватні будинки.

Один з них – будинок в історичному центрі Чернігова поруч зі сквером Богдана Хмельницького загальною площею у 783 квадратних метри. Його, нагадаємо, Владислав Атрошенко отримав у спадок після смерті свого батька.

Крім того, Суспільне знайшло 14 компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких у 2022 році був Владислав Атрошенко, а зараз є Ірина Атрошенко. Спираючись на дані аналітичної системи Youcontrol, можемо говорити, що в окремих випадках зміна власника відбувалась в проміжку між груднем 2022 року та кінцем лютого 2023-го. Йдеться, наприклад, про «Телерадіоагентство «Терра» та аграрну компанію «Сідко Україна» (серед бенефіціарів якої є також ексголова Чернігівської ОДА Валерій Куліч та громадянин Естонії Ейвін Дмитрій).

Суспільне зверталося до Владислава Атрошенка за поясненнями. Він попросив поважати його право на приватне життя та додав, що родина не пов’язана з його політичною діяльністю.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW