Володимир Зеленський підписав закон про скасування ЗНО у 2023 році



Глава держави підтримав закон про скасування зовнішнього незалежного оцінювання у поточному році та вступ до вишів в особливому порядку.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №8228-1 про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року, який передбачає скасування ЗНО у поточному році та вступ до вишів в особливому порядку.

«Враховуючи продовження правового режиму воєнного стану, який спричинений військовою агресією російської федерації, агресивність російських військових і терористичних угруповань до національної системи освіти та науки, пропонується продовжити на 2023 рік строк скасування державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання як конкурсного критерію доступу до освітніх послуг», - зазначається у пояснювальній записці.

Підписаним законом внесено зміни до закону «Про вищу освіту» та встановити, що у 2023 році прийом на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра здійснюється в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, тобто міністерством освіти

Змінами до закону «Про повну загальну середню освіту» та визначено, що здобувачі освіти(школярі), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації, яка, як відомо відбувається у формі ЗНО.

Це вже буде другий рік поспіль без ЗНО. Як повідомляла «Судово-юридична газета», у березні 2022 року депутати ухвалила закон, який передбачає скасування зовнішнього незалежного оцінювання у 2022 році.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW