Обов'язкове статеве виховання в системі освіти - петиція до Президента України набрала понад 25 тисяч голосів



На сайті Президента України набрала більше необхідної кількості голосів петиція про впровадження обов’язкового статевого виховання в систему освіти.

9 лютого 2023 року на сайті Президента з'явилася петиція про впровадження обов’язкового статевого виховання в систему освіти України. Авторка петиції - Ірина Тищенко, голова громадського альянсу "Політична дія жінок".

Також ініціатором петиції був експертний ресурс "Гендер в деталях", зокрема його керівниця Тамара Злобіна. 

Станом на ранок 12 березня петиція набрала понад 25,5 тисяч голосів. Тепер петицію має розглянутипрезидент Володимир Зеленський і відповісти на неї. 

Обов'язкове статеве виховання в системі освіти - петиція до Президента України набрала понад 25 тисяч голосів, фото-1

"Закликаємо сприяти розробці програми статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам і у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти України.

В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести.

Учні і учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди.

Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту.

Закликаємо запровадити обовʼязковий курс статевого виховання, базований на культурі згоди, у початковій освіті, середній школі, а також у вищих і професійно-технічних закладах освіти.

Наша країна, яка нині є світовим прикладом боротьби за людські цінності, за людську гідність, має також стати суспільством згоди, взаємоповаги і безпеки", - йдеться в петиції. 

Статеве виховання дітей і молоді значно знижує ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей, а також підвищує вік першого статевого акту, - повідомляється на сторінці "Гендер в деталях" в Instagram.

Організація наголошує, що сексуальна освіта навчає дітей їхніх особистих кордонів і безпеки, захищає від насильства:

"Адже поки ми сором’язливо мовчимо - інтернет навчає безконтрольно, неетично, і, як ми нещодавно побачили на прикладі блогерів, які коїли насильство над жінками - може навчати дуже недоброму"

"Ірина Тишко, голова громадського альянсу "Політична дія жінок", ініціаторка петиції:

"Підтримкою петиції українське суспільство демонструє свою зрілість, свою згоду не закривати очі на проблему насильства, а вирішувати її системно, починаючи з початкової школи, завершуючи закладами вищої освіти.

Цивілізована розмова про статеве виховання - це в, в першу чергу, про безпеку для дітей та молоді. Думаю, це було мотивацією для всіх, хто підписали петицію"

Тамара Злобіна, керівниця експертного ресурсу Гендер в деталях, ініціаторка петиції:

"Консервативне мислення заважає ефективно організовувати реальність. Маємо проблему - високі ризики сексуального насильства на дітьми і молоддю, пропаганду зневаги до жінок і насильства в інтернеті. Отже, маємо з цим боротися"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW