Які продукти повинні завжди бути на кухні: рекомендації нутриціолога



Мати на кухонних поличках та у холодильнику універсальний набір продуктів – це як мати базовий гардероб на усі випадки, який полегшить щоденні клопоти.

Нутриціолог Інна Цікава на своїй сторінці в Instgram розповіла, який продуктовий набір повинен бути на кухні, щоб завжди була можливість приготувати щось смачне і корисне.

Яйця

З цього продукту завжди можна приготувати смачний та поживний сніданок, не витрачаючи багато сил та часу.

Крупи

Постійно треба мати певний набір круп: гречка, пшоно, кукурудзяна крупа, вівсянка, рис. Це дозволить приготувати корисний гарнір.

Макарони

Обираючи макарони, варто надати перевагу виробам із твердих сортів пшениці, які багаті на важливі мікроелементи та вітаміни.

Борошно

Варто слідкувати та вчасно поповняти запаси борошна, з якого можна готувати оладки, млинці та інші страви. Окрім традиційного пшеничного, нутриціолог радить використовувати рисове, кукурудзяне, гречане, нутове.

Бобові

Особливо стануться в нагоді ці продукти для тих, хто не вживає м'ясо. Це може бути нут (для нутових оладків), червона сочевиця (для крем-супу), квасоля (для супу та салатів).

Овочі та фрукти

Набір овочів та фруктів залежить від сезону. Але завжди можуть бути присутніми: картопля, морква, цибуля, буряк, капуста, гарбуз, яблука, банани, цитрусові, ківі. Також корисно мати у морозильнику заморожені овочеві мікси.

Олія

Не варто купляти багато олії, адже вона має нетривалий термін зберігання. Краще купувати їх по черзі: наприклад, гарбузову, конопляну, лляну. Для смаження на кухні можна мати постійно оливкову та кокосову олії.

Горіхи та насіння

Найкраще обирати волоський горіх, мигдаль, гарбузове та соняшникове насіння, льон, кунжут.

Заморожені м'ясо та риба

Варто зберігати ці продукти, розділивши їх на порції для одного приготування.

Молочні продукти

Експертка рекомендує тримати вдома ультрапастеризоване молоко для приготування йогурту, а також невелику кількість сулугуні, моцарели або фети.

Оливки, консервована кукурудза

З цими продуктами можна готовити різноманітні закуски та салати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW