Популярна спеція допоможе схуднути та активізувати роботу мозку: експерти радять додавати її до страв



Нещодавно проведені дослідження, що були оприлюднені у міжнародному журналі по харчуванню, дієті та нервовій системі Nutritional Neuroscience показали, що регулярне вживання кориці дуже сприятливе для здоров’я нашого організму.

Фахівці радять додавати до щоденного раціону близько чайної ложки цієї приправи, аби запобігти багатьом захворюванням, а також швидко позбавитись зайвої ваги.

Як впливає на організм кориця?

Вчені виділяють декілька категорій позитивного впливу кориці на організм. Розглянемо основні з них.

Кориця допомагає контролювати рівень цукру в крові

Дана запашна і пряна спеція містить речовину під назвою кумарин, що допомагає знизити рівень цукру в крові. Дослідження засвідчили, що вживання кориці може поліпшити чутливість до інсуліну та знизити рівень глюкози в крові у людей із діабетом другого типу.

Кориця допомагає боротися із запаленням

Завдяки вмісту потужних антиоксидантів, кориця здатна знизити ризик розвитку різних захворювань, пов'язаних із запаленням. Це відбувається за рахунок пригнічення дії вільних радикалів, які спричиняють ушкодження клітин нашого організму.

Кориця може поліпшити здоров'я серця та судин

Вчені зазначають, що кориця позитивно впливає на рівень артеріального тиску і на здоров’я серця. В одному з дослідницьких оглядів вказується, що трохи менше чайної ложки кориці при щоденному вживанні може знизити рівень загального холестерину, «поганого» холестерину і тригліцеридів, а також підвищити рівень «хорошого» холестерину.

Кориця може допомогти поліпшити функцію мозку

Нові дослідження показують, що кориця значно покращує роботу мозку. Огляд сорока опублікованих у Nutritional Neuroscience, фіксує, що ця спеція поліпшує пам'ять і концентрацію, робить більш ефективним навчання. Окрім покращення когнітивних функцій, вона сприяє зниженню ризику розвитку деяких захворювань, пов'язаних зі старінням мозку, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.

В одному з досліджень було доведено, що кориця також зменшує тривожність. Для цього був проведений експеримент, в якому підлітки жували жуйку з корицею протягом 40 днів.

Кориця може допомогти схуднути та поліпшити травлення

Дослідження також показали, що кориця може допомогти поліпшити травлення, прискорити процес транзиту їжі через кішківник. Вона активізує процеси метаболізму, завдяки чому надлишки не скупчуються у вигляді жирової тканини у проблемних зонах. Якщо додати корицю до раціону одночасно з фізичною активністю, результат буде дуже ефективний.

Як варто вживати корицю для покращення здоров’я та схуднення

Дієтологи вважають, що для цього достатньо вживати приблизно від половини до однієї чайної ложки кориці на день. Мелену спецію можна просто додавати до різноманітних страв, напоїв та продуктів: до мюслів, вівсяної каші, йогурту, печених яблук, тостів, овочевих рагу, чаю, кави, соків тощо.

Однак, перед тим як почати вживати корицю, варто проконсультуватися з лікарем, щоб переконатися, що це безпечно для вашого здоров'я.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW