За добу поліцейські Житомирщини виявили кілька випадків нелегального транспортування лісу



Вантажівку «Volvo» з лісопродукцією зупинили пізно ввечері 8 березня на одному з блокпостів поблизу обласного центру.

У водія, 56-річного жителя Радомишльської громади, не було документів, які б підтверджувати походження лісопродукції та легальність її перевезення. 

Загалом у причепі знаходилось близько 70 соснових колод без відповідного маркування. За таких обставин автомобіль з вантажем поліцейські вилучили.

Подібний випадок поліцейські зафіксували й у Ружинській громаді Бердичівського району. Там близько 20:10 поліцейські зупинили для перевірки трактор МТЗ, у причепі якого були дерев’яні колоди.

Попередньо, 54-річний місцевий житель незаконно зрізав дерева грабу та дубу в одному з кварталів лісництва. Тож транспортний засіб з вантажем також вилучили.

Триває встановлення всіх обставин подій. Відповідно до ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

А у Краснопільській громаді трактор з гужовою повозкою в якості причепа у темну пору доби помітили працівники лісгоспу та повідомили до поліції. Як з’ясувалось, двоє місцевих жителів розрізали і завантажили колоди, заготовлені лісівниками, та перевозили їх додому. Такі дії чоловіків розцінюються як крадіжка (ч. 4 ст. 185 КК України), а відтак їм може загрожувати кількарічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW