Росія знову атакувала енергосистему України - що у Чернівецькій області



Вночі 9 березня енергетична інфраструктура країни знову зазнала масованого ракетного обстрілу. Аби зменшити їх наслідки, по всій Україні були застосовані превентивні обмеження. Про те, чи вплинула ситуація в енергосистемі країни на Буковину, розповіли у Чернівціобленерго.

Укренерго повідомило, що під час 15-ї масованої ракетної атаки росіян для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах. Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється.

Внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях.

Ремонтні бригади вже виїхали для усунення наслідків обстрілів та відновлення живлення.

Читайте: Пʼятеро загиблих та пошкодження енергетичних обʼєктів - що відомо про нічний масований ракетний обстріл України

Як повідомило Чернівціобленерго, станом на 6:30 четверга, 9 березня зафіксовані обстріли енергетичних об’єктів у Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Близько 10 години обленерго додало, що через ракетний обстріл повністю знеструмлений Харків. Станом на 9:45 енергетики почали подавати напругу лише в окремі райони міста до об'єктів життєзабезпечення міста. 

На Київ терористи цієї ночі спрямували усі види повітряного озброєння, є влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Проте, енергетики працюють, у столиці екстрені відключення вже скасували. 

Чернівецька область наразі працює без обмежень електроенергії.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW