Статус Вілкула, розслідування смерті Павлова, обшуки в УПЦ МП та нереєстрація громад ПЦУ, - про що криворізькі журналісти запитували у Сергія Лисака, - ВІДЕО



Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак відвідав Криворізький район та поділився із журналістами враженнями від побаченого. Крім цього, він відповів на питання журналістів про статус Олександра Вілкула, перехід громад із УПЦ МП в ПЦУ та про кадрові зміни в області. 

Про це журналістці 0564.ua стало відомо на місці події. 

Вчора, 8 березня, очільник ДніпроОВА відвідав з робочим візитом Криврізький район і поділився з журналістами враженнями. Зокрема, він повідомив про те, що ознайомився з якістю виконання робіт на дамбі Карачунівського водосховища, зауваживши, що об'єкт полагоджено тимчасово, але якісно.

За словами очільника ОВА, завдяки спільним зусиллям центральних та місцевих органів влади проблем із водою в нашому регіоні вдасться уникнути.

Сергій Лисак також відвідав відремонтовану амбулаторію в селі Шевченківське Глеюватської ОТГ. 

- Був приємно здивований ремонтом в середині і зрозумів проблематику по лікарям, яких не вистачає. Але впевнений, що зараз в регіоні знаходиться майже 400 тисяч переселенців, тому я думаю, що ми знайдемо лікарів. До амбулаторій зараз надається і місце мешкання, де можуть проживати лікарі. 

Очільник ОВА відзначив, що найбільше йому сподобався ЦНАП у Кривому Розі, де надається велика кількість послуг. Безпосередньо у ЦНАПі Сергій Лисак ознайомився, як проходить набір до "Гвардії наступу" - поспілкувався з представниками Нацполіції, Нацгвардії та Державної прикордонної служби. 

Після того, як начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації поділився власними враженнями від побаченого на Криворіжжі, він відповів на питання журналістів.

Так, Ольга Гончар ("Експерт КР - Експертне відео про Кривий Ріг") поцікавилась, який статус зараз має Олександр Вілкул, адже кілька тижнів тому в інтерв'ю начальник ОВА заявив, що Криворізької міської військової адміністрації не існує.

Сергій Лисак відповів, що Олександр Вілкул є головою Ради оборони міста.

На уточнююче запитання про правовий статус Ради оборони начальник ОВА сказав:

- Це, фактично, громадська організація, яка допомагає, сприяє...

- Тобто, він просто голова громадської організації, не більше? - перепитав Дмитро Білоненко (Новини Кривий Ріг ПОСТ).

- Так точно, - відказав Лисак.

Світлана Романенко (сайт 0564.ua Новини Кривого Рогу) поцікавились, чому УСБУ Дніпропетровської області не проінформувало громадян про результати обшуків в УПЦ МП на Дніпропетровщині, тоді як управління СБУ інших регіонів оприлюднили таку інформацію?

Водночас вона порушила питання про те, що з невідомих причин упродовж тривалого часу у області не здійснюється державна реєстрація змін у 4-х релігійних громадах Криворізького району, котрі ще у березні минулого року прийняли рішення про перехід з УПЦ МП до ПЦУ.

- 4 парафії прийняли рішення про перехід в ПЦУ, здали документи, але всі ці документи "лежать мертвим грузом" у державного реєстратора і нічого не робиться. Що відбувається?, - запитала журналістка. 

- По-перше, не треба, щоб були якісь міжконфесійні ворожнечі. Слава Богу, в нашому регіоні таких негативних проявів немає. Фактично, йде юридичне офрмлення переходу з однієї парафії в іншу, - відповів на це Сергій Лисак, пообіцявши поцікавитись питанням документів громад, які вже виявили бажання перейти в ПЦУ. 

Ольга Гончар утонила, чи є нова інформація щодо розлідування смерті міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова. 

- Я точно вам про це нічого не скажу, - сказав Сергій Лисак. 

В очільника ОВА поцікавились і щодо Грушівського ДФТГ (Добровольче формування територіальної громади), де громада скаржиться на їхні дії.

- Що стосується питання ДФТГ, то я вас запевняю, що за місяць часу мого перебування на посаді з 16-ти, які були в регіоні, вже є 11 і їхня кількість буде зменшуватись і доводитись до вимог чинного законодавства. 

На питання журналістів, чи плануються кадрові зміни в адміністрації, очільник ОВА зазначив: 

- В любому випадку вони будуть.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW