Масований ракетний удар по Україні 9-го березня: які наслідки для Дніпропетровщини



Уночі, з 8-го на 9-те березня, росія завдала масованого удару по українським містам. Противник атакував ракетами та безпілотниками, частину з яких вдалося ліквідувати силами ППО України. Тільки над Дніпропетровщиною захисники збили 7 ворожих ракет.

На жаль, частині все ж вдалося досягнути цілі. Цієї ночі "прильоти" були зафіксовані у Дніпровському, Павлоградському, Криворізькому та Нікопольському районах.

Таку інформацію повідомив очільник Дніпровської обласної ради Микола Лукашук.

"Безпекова ситуація на Дніпропетровщині станом на 8:20. Окупаційна армія РФ тероризувала Дніпропетровщину протягом всієї ночі. Ворог атакував область ракетами, дронами, гатив і з важкої артилерії. 34-річний чоловік загинув, дівчина 28 років і хлопець 19 років постраждали внаслідок обстрілу Червоногригорівської громади на Нікопольщині. Поранених шпиталізували. Ворог майже всю річ атакував громаду з РСЗВ: там пошкоджено 12 приватних будинків, одна господарська споруда зруйнована і ще 9 понівечено, зачепило й лінію електропередач", - повідомив він.

Крім того, як зазначив Микола Лукашук, Дніпропетровщину окупанти атакували ще й з важкої артилерії. Уночі удар був завданий по Нікополю. Через обстріл там пошкоджено 4 п'ятиповерхівки. На щастя, обійшлося без жертв.

Уранці під вогнем російської артилерії опинилась Марганецька громада. Серйозних пошкоджень зазнав приватний будинок.

Також очільник Дніпровської обласної ради повідомив, що на ранок є підтверджені влучання у Нікопольському, Криворізькому, Дніпровському та Павлоградському районах.

Серйозно пошкоджено енергетичну інфраструктуру та промислові підприємства. Наслідки атак ліквідовують. Через ворожі обстріли в області застосовуються екстрені відключення світла. Внаслідок цього було знеструмлено каналізаційно-фільтрувальні станції на лівому березі міста Кам’янське. Через відсутність світла у Першотравенську поки що припинено водопостачання, - додав Микола Лукашук.

Варто зазначити, що в ніч з 8-го на 9-те березня жителі багатьох міст і сіл України почули вибухи. Росія завдала масованого ракетного удару по Києву, Харкову, Херсону, Одесі, Миколаєву, Житомиру, Львову, Дніпру.

Житомир росіяни атакували за допомогою дронів. Наразі частина міста залишається без світла й води. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв.

Над Одещиною силами ППО було ліквідовано 6 ракет і 1 безпілотник.

На Львівщині російська ракета впала у житловій зоні. Унаслідок трагедії загинуло 4 людини.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW