Як відновити, оформити чи замінити документи, - контакти



Воєнний стан та активні бойові дії суттєво вплинули на можливість виконувати органами Державної міграційної служби свої повноваження у повному обсязі.

Між тим, життя триває. Ми допоможемо вам зорієнтуватися, що робити і куди звертатись, якщо у вас виникли ось такі питання:

  • Як отримати витяг з реєстру територіальної громади (відомості про місце проживання (перебування);
  • Як отримати втрачені документи;
  • Як оформити паспорта громадянина України у формі картки (у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого);
  • Як відновити свідоцтво про народження
  • Як відновити/отримати: свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, свідоцтво про смерть;
  • Як відновити документи про освіту;
  • Як отримати документи про право власності на нерухоме майно;
  • Як отримати посвідчення водія, а також свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів;
  • Як діяти, якщо у документів минув термін дії.

З 15 березня територіальні органи та територіальні підрозділи ДМС, які знаходяться в безпечнихї регіонах та районах, де не ведуться активні бойові дії, відновлюють роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема, документів для оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання.

Також ДМС здійснюватиме вклеювання фотокарток до паспорта громадянина України у формі книжечки, продовжуватиме строк дії закордонних паспортів та вноситиме відомості про дітей, зокрема, йдеться про вклеювання фотокартки до закордонного паспорта батьків, що дає можливість громадянам вільно перетинати кордон, рятуючись від війни.

Відтепер громадяни, які втратили документи або строк дії яких закінчився, можуть звертатися до визначеного органу ДМС, які працюють з урахуванням дотримання безпеки умов воєнного стану.

Оформлення документів можливо здійснити в будь-якому територіальному органі чи підрозділі ДМС, незалежно від зареєстрованого місця проживання.

Оскільки ситуація щодо роботи територіальних органів ДМС на сьогодні є динамічною, дізнатися про графік їх роботи можливо, зателефонувавши до відповідних територіальних органів за наступними номерами:

  • УДМС у Вінницькій області
    +380 432 673 301
  • УДМС у Волинській області
    +380 332 284 076
  • ГУ ДМС у Дніпропетровській області 
    +380 567 203 017
  • ГУ ДМС в Донецькій області
    +380 955 385 703
  • УДМС в Житомирській області 
    +380 987 090 601
  • ГУ ДМС в Закарпатській області
    +380 312 640 565
  • УДМС В Запорізькій області 
    061 2367570 (10:00-13:00 понеділок-субота)
  • УДМС в Івано-Франківській області 
    +380 342 553 112
  • УДМС у Кіровоградській ообласті
    +380 522 321 811
  • ГУДМС у Львівській області 
    0800308877
  • УДМС у Миколаївській області 
    +380 512 374 007
  • ГУ ДМС в Одеській області 
    +380 487 053 168, +380 501 902 621
  • УДМС у Полтавській області 
    +380 532 565 145
  • УДМС у Рівненській області 
    +380 362 679 545, +380 362 634 508
  • УДМС у Сумській області 
    (0542) 61-01-55
  • УДМС в Тернопільській області 
    +380 352 271 389
  • УДМС у Хмельницькій області 
    +380 932 738 510
  • ГУДМС в Харківській області
    +380 66 700 02 07, +380 68 383 29 21
    +380 98 088 60 04 (З питань перевірки наявності ID-картки та паспортів гр.України щодо вклейки фото в 25, 45 років по місту Харкова)
  • УДМС в Черкаській області 
    +380 472 541 139
  • УДМС в Чернівецькій області 
    +380 372 550 461, +380 372 550 461
  • УДМС в Чернігівській області 
    +380 63 1700 213
  • ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області
    044 2954394
  • Колл-центр ДП "Документ" (інформація про роботу центрів "Паспортного сервісу") 
    +38 044 597 87 77

Витяг з реєстру територіальної громади

Витяг з реєстру територіальної громади - документ у паперовій або електронній формі, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час формування витягу. Витяг можна отримати через портал Дія або особисто звернувшись до органу реєстрації.

Як замовити послугу

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://diia.gov.ua/services/vityag-z-reyestru-teritorialnoyi-gromadi.

Для посвідчення особи суб’єкта звернення під час особистого відвідування органу реєстрації пред’являється паспортний документ особи або довідка про звернення за захистом в Україні. У разі звернення законним представником (представником) додатково подається документ, що посвідчує його особу та підтверджує повноваження. У разі звернення за отриманням витягу власником житла додатково подається документ, що підтверджує право власності на житло.

Витяг у паперовій формі видається працівником органу реєстрації особі або її законному представнику (представнику), що подали паспортний документ та документ, що підтверджує право власності на житло (у разі звернення за витягом власника житла), повноваження законного представника (представника), після перевірки їх належності та дійсності.

Щоб отримати витяг про реєстрацію місця проживання у Святогірській територіальній громаді, треба звернутися за номером телефону: +380505646283 (начальник відділу реєстрації місця проживання та перебування фізичних осіб Панасюк Надія Павлівна). Ви отримаєте витяг з реєстру територіальної громади про задеклароване або зареєстроване місце проживання.

Витяги з реєстру територіальної громади, отримані в електронній або паперовій формі, мають однакову юридичну силу.  

ОТРИМАННЯ ВТРАЧЕНИХ ДОКУМЕНТІВ

Якщо документ втрачено, знищено: допоможе програма "Дія"

Відповідно до закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що засвідчують особу або спеціальний статус", для ідентифікації громадян на території України, які втратили або у яких знищено документи, можна використовувати електронний паспорт та електронний паспорт для виїзду за кордон, сформовані коштами мобільного додатку "Дія".

Усі паспорти, які відображаються у додатку "Дія", визнаються дійсними.

Новий е-Документ в "Дії"

На період військового стану уряд запустив використання е-Документа, який можна згенерувати в додатку та на порталі "Дія". Він містить всю необхідну інформацію для ідентифікації людини, у тому числі дані паспорта громадянина України, індивідуальний податковий номер, місце реєстрації, а також QR-код для перевірки автентичності інформації. Документ також можна використовувати для посвідчення особи.

Оформлення паспорта громадянина України у формі картки (у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого)

Обмін паспорта здійснюється у разі:

1. зміни інформації, внесеної до паспорта (крім додаткової змінної інформації);

2. отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (РНОКПП) або повідомлення про відмову від прийняття зазначеного номера (за бажанням);

3. виявлення помилки в інформації, внесеній до паспорта;

4. закінчення строку дії паспорта;

5.непридатності паспорта для подальшого використання (паспорт/фотокартка має пошкодження (та/або відсутня його/її частина), що не дають змогу візуально ідентифікувати особу, прочитати прізвище, власне ім’я, по батькові, дату та місце народження, ким виданий паспорт, підпис посадової особи та дату видачі, пошкодження перфорованої серії та номера, що не дають змогу встановити реквізити паспорта, виправлення, зокрема внесення змін до персональних даних особи/найменувань органу/штампа/печатки, пошкодження, які блокують можливість зчитування, а також внесення змін до інформації безконтактного електронного носія);

6. якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленному законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток;

7. наявності в особи паспорта зразка 1994 року (за бажанням).

ІІ. Оформлення паспорта замість втраченого або викраденого.

Як отримати послугу:

  • зібрати необхідні документи;

  • звернутися для оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта до територіального органу/ територіального підрозділу ДМС, уповноваженому суб’єкту за місцем звернення особи.

Подача заяви

1.  Записатися до електронної черги на сайті Державної міграційної служби.

2. Зібрати необхідні документи

Для обміну паспорта заявник подає такі документи:

  1. паспорт, що підлягає обміну;

  2. документи, що підтверджують обставини, у зв’язку з якими паспорт підлягає обміну (крім випадків, передбачених підпунктами 4 і 6 пункту 6 Порядку);

  3. посвідчення про взяття на облік бездомних осіб (для бездомних осіб);

  4. документ, що посвідчує особу законного представника/уповноваженої особи, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника/уповноваженої особи;

  5. документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати. Оригінал документа про звільнення від сплати адміністративного збору повертається заявнику, а до заяви-анкети додається його копія, засвідчена працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, уповноваженого суб’єкта шляхом проставлення відмітки “Згідно з оригіналом” та підпису із зазначенням його посади, прізвища, ініціалів та дати;

  6. документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів);

  7. одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого образу обличчя особи шляхом сканування із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру - для оформлення паспорта особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, або особі, яка відбуває покарання в установах виконання покарань або стосовно якої обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, або яка перебуває на тривалому стаціонарному лікуванні в закладах МОЗ закритого типу (в разі потреби);

  8. паспорт громадянина України для виїзду за кордон, у тому числі строк дії якого закінчився (для особи, яка постійно проживає за кордоном, або яка постійно проживала за кордоном та повернулася на постійне проживання в Україну);

  9. заяву про зняття з консульського обліку (для особи, яка досягла 14-річного віку, постійно проживала за кордоном та повернулася на постійне проживання в Україну);

Увага !

У разі обміну паспорта, оформленого територіальним підрозділом ДМС, МВС, який припинив діяльність або тимчасово не здійснює свої повноваження, заявник додатково подає всі наявні документи, у тому числі документи, що містять фотозображення особи, які дають змогу ідентифікувати таку особу.

Видані компетентними органами іноземної держави документи засвідчуються в установленому законодавством порядку, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Такі документи подаються з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально.

Як відновити свідоцтво про народження

Для відновлення свідоцтва про народження необхідно звернутися до будь-якого працюючого підрозділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).

Ідентифікаційний податковий номер: як отримати дублікат

Для видачі дубліката ідентифікаційного податкового номера необхідно звернутися до будь-якого з працюючих центрів надання адміністративних послуг (ЦПАП). Для цього приготуйте паспорт або свідоцтво про народження, якщо йдеться про дитину.

Свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, свідоцтво про смерть

Щоб отримати дублікат одного з цих документів, слід звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) за місцем фактичного проживання чи перебування із заявою про поновлення документа.

Документи про освіту

Для отримання дубліката документа про освіту необхідно звернутися до керівника відповідного навчального закладу із заявою про повторну видачу документа. Якщо заклад припинив свою діяльність, слід звернутися до правонаступника.

У разі, якщо навчальний заклад знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україні території, необхідно звернутися до Міністерства освіти і науки України із заявою про визначення закладу, який видаватиме дублікат такого документа.

Документи про право власності на нерухоме майно

Для отримання дубліката документа (договору купівлі-продажу, дарування, міни, свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину тощо) за загальним правилом необхідно звернутися до органу, що його видав. Такими органами може бути нотаріус, орган місцевого самоврядування, Бюро технічної інвентаризації тощо.

Посвідчення водія, а також свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів

Посвідчення водія, а також свідоцтва на реєстрацію транспортних засобів під час військового стану діятимуть на території України навіть після закінчення терміну їх дії. Відновити посвідчення водія можна в сервісних центрах МВС. Записатися туди краще наперед – це можна зробити онлайн.

Якщо у документів минув термін дії

Якщо у закордонного паспорта минув термін дії, його продовжать на 5 років. І у закордонний паспорт зараз знову вклеюють фотографії дітей. Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється територіальними підрозділами Державної міграційної служби України та через Центри надання адміністративних послуг (послуга не пов'язана з місцем реєстрації).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW