"Слава Україні!": останні два слова військового героя породили новий символ, що об'єднує



Сьогодні мережу сколихнуло моторошне відео, на якому український військовополонений  стоїть у лісі та курить в окопі чи виритій ямі. Рашист за кадром каже: "Снімай єго" і наш воїн без страху, спокійно промовляє "Слава Україні!". Його відразу розстрілюють з автоматної черги, так злісно, що не зупиняються навіть, коли він уже впав.

Про це повідомляє сайт 056.

Так окупанти подарували Україні нового героя та потужний символ, що об'єднує. І українці почали ширити його мережею, утворився масштабний флешмоб, в результаті якого здійснився крилатий вислів "І прийде час, коли один скаже: "Слава Україні!", а мільйони відповідатимуть "Героям слава!"".

"Цей солдат, який не відмовився від своїх поглядів навіть під дулом автомата і не просив пощади, ще стоятиме на постаменті в кожному українському місті.

Якби російські нацисти мали мізки, вони б не викладали таке відео. Але оскільки російські нацисти – це ненавчанні дегенерати, вони самі своїми руками створили для українців нового національного героя. Не вбогу бабу з прапором, розкручену недоумкуватими політтехнологами, а справжнього героя. Яких потім пам'ятають у віках", - написав журналіст, письменник Денис Казанський.

Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон - ще один приклад цього.

Офіс Генпрокурора розпочав розслідування військового злочину із розстрілом українського військовополоненого, вказавши, що навіть у війни є закони. 

"Слава Україні!": останні два слова військового героя породили новий символ, що об'єднує, фото-7

Омбудсмен Дмитро Лубинець виклав на своєму Telegram-каналі повне відео та відправив його партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу, як підтвердження чергового воєнного злочину рф.

"росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин. Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості. Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення Російської Федерації до відповідальності. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії", - написав він.

МЗС України закликало трибунал у Гаазі розпочати розслідування вбивства українського військовополоненого. Глава МЗС Кулеба особисто звернувся до прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, наголосивши, що відео вбивства українського воїна після слів "Слава Україні" є прямим доказом того, що війна, розв'язана росією проти України – це геноцид.

До флешмобу підключилося і Командування Об'єднаних Сил ЗСУ. Військові пообіцяли, що обов'язково помстяться за його смерть.

Також на відео відреагував Президент України Зеленський, написавши "Герою Слава! Героям Слава! Слава Україні!"

"Слава Україні!": останні два слова військового героя породили новий символ, що об'єднує, фото-8

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW