Вернісаж жіночих образів та квітів: чернігівські митці презентували першу офлайн виставку



Чернігівські художники створили життєстверджуючу експозицію «Константа краси». Присвячується вона жіночим образам та квітам. Адже людська душа прагне цієї краси, яка завжди була і буде. Навіть, коли триває війна.

Це перша з початку повномасштабної війни офлайн виставка членів обласної організації Національної спілки художників України. Рік тому ворог завадив відкриттю традиційної весняної виставки. Роботи чекали показу. Під час бомбардувань міста будівля, де розташована виставкова зала Спілки художників, двічі зазнала суттєвих руйнувань, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

Вернісаж жіночих образів та квітів: чернігівські митці презентували першу офлайн виставку, фото-1

– І коли прилетіло вдруге, вже безпосередньо в «Полісся» влучило. У нас з того боку теж все винесло. Усі вікна, двері, усе повиносило. Роботи, котрі стояли не одної непошкоджено. Дійсно, Создатєль береже творчих людей і творчі доробки людей, – розповідає художник, голова Чернігівської обласної організації НСХУ Віталій Василевський.

З весняною виставкою запросив до себе художників заповідник «Чернігів стародавній», надавши для її проведення залу Колегіуму.

– Весною розквітають не лише квіти. Весною розквітає жіноча врода. І саме на нашій сьогоднішній виставці ми бачимо справжній подарунок Чернігівського осередку спілки художників. Головний посил виставкового проєкту це те, що життя та краса переможуть смерть. Україна переможе загарбників, а митці також наближають перемогу, – зазначає заступниця генерального директора заповідника «Чернігів стародавній» Олена Ванжула.

Наші художники вносять свій вклад у перемогу над ворогом. Беруть участь у благодійних виставках та аукціонах. Кошти від реалізації картин йдуть на потреби українського війська.

– Оксана, по – моєму, була в Бельгії. Вона там робила виставки. Потім в Прибалтиці робила виставки. Благодійні виставки, котрі йшли. Ми звідсіля туди відсилали свої роботи, щоб там виставлялися і вони продавалися і йшли на допомогу ЗСУ, – розповідає Віталій Василевський.

Твори 15 відомих наших митців представлені на виставці в Колегіумі. Написані вони були вдома, в Західній Україні, в Європі під час перебування в евакуації. Є, навіть, цьогорічні, як полотна Олени Саченко. Новими картинами поділився з глядачем видатний діяч мистецтв Олексій Потапенко.

Виставка «Константа краси» триватиме у приміщенні Колегіуму до 3 квітня.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW