Human Rights Watch опублікувала доповідь щодо російського удару по вокзалу в Краматорську



Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) спільно з дослідницькою групою SITU опублікувала розслідування ракетного удару по залізничному вокзалу в Краматоську 8 квітня 2022 року, - пише Радіо Свобода.

HRW зробила висновок, що удару завдали російські війська балістичною ракетою, оснащеною касетною боєголовкою.

В інтерв'ю виданню керівниця департаменту криз і конфліктів HRW Айда Сойєр розповіла, що було у доповіді про ракетний обстріл вокзалу в Краматорську, Ця доповідь вийшла в річницю початку масштабного російського вторгнення. Внаслідок удару, за інформацією HRW, загинув 61 мирний житель і понад 100 отримали поранення. Серед них були і діти.

HRW у своїй доповіді стверджує, що знайшла докази того, що російська армія мала ракетний комплекс «Точка У», який знаходився в Харківській області на досить близькій від Краматорська відстані.

За даними дослідників, під час удару було застосовано ракету комплексу «Точка У» з касетною бойовою частиною.

Раніше ВВС провела власне розслідування, під час якого зібрала докази того, що для удару по залізничному вокзалу в Краматорську 8 квітня було застосовано ракету з касетною боєголовкою ракети 9N24 комплексу «Точка У».

HRW вважає, що цей удар був невибірковою російською атакою на цивільних осіб та воєнним злочином. Хоча залізничні станції в принципі можуть розглядатися як легітимні військові цілі, вокзал у Краматорську використовувався для евакуації цивільного населення.

Українські військові не базувалися на залізничній станції та не були присутніми на вокзалі під час атаки.

Російська влада, яка влаштувала його обстріл, мала знати, що там була значна кількість цивільних осіб, вважають у HRW.

HRW збирається найближчими днями випустити доповіді про руйнування внаслідок російського авіаудару багатоквартирного житлового будинку в Ізюмі рік тому, а також про злочини, скоєні під час тривалого штурму Маріуполя.

Внаслідок авіаційного удару по п'ятиповерховому будинку на вулиці Першотравнева в Ізюмі 9 березня 2022 року загинули щонайменше 44 особи, що стало одним із найбільш кровопролитних епізодів одномоментної загибелі цивільних осіб у ході російської війни на той момент.

Читайте: 

  • У Краматорському районі виявили водія з підробними документами
  • Мешканка Краматорська знімала еротичний контент, за що отримала 2 роки умовно

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW