Хто і чому вирубує дерева у Подусівському лісі



Близько 100 свіжоспиляних пеньків та ще з 50 сосен з нарубками у Подусівському лісі виявила жителька цього мікрорайону Анна Яновська. Тут у лютому та березні минулого року йшли бойові дії. Частина дерев пошкоджена обстрілами. Анна звернула увагу на те, що помічені для вирубки дерева не мають візуальних пошкоджень, повідомляє «Суспільне Чернігів».

Анна Яновська каже, спилювання дерев відбувається тут систематично.

– З чоловіком прогулялись ми, подивились, помітили десь дерев 50 з помітками, — каже жителька Старого Білоуса Анна Яновська.

Жителька Старого Білоуса Анна Яновська, ФОТО: Суспільне Чернігів

Жителька Старого Білоуса Анна Яновська, ФОТО: Суспільне Чернігів

Знайти дерева з однаковими помітками на корі, можна в різних частинах лісу. Ці дерева не мають явних пошкоджень пов'язаних із бойовими діями, говорить Анна.

Помітки на деревах, ФОТО: Суспільне Чернігів

Помітки на деревах, ФОТО: Суспільне Чернігів

– Ось вони навколо стовбура роблять. Писали, що це живицю заготовляють. Але живицю заготовляють іншим чином.

Головний лісничий філії Чернігівського лісового господарства Денис Землянко говорить, роботи у Подусівському лісі проводить підрядна організація. Тут відбувається санітарна чистка після бойових дій минулого року. Зрізають дерева вибірково на двох ділянках загальною площею сім гектарів.

Головний лісничий філії Чернігівського лісового господарства Денис Землянко, ФОТО: Суспільне Чернігів

Головний лісничий філії Чернігівського лісового господарства Денис Землянко, ФОТО: Суспільне Чернігів

– Всього відведено у кварталі №126 — 332 дерева. У кварталі №126 відведено в рубку 36 дерев, — каже Денис Землянко.

Станом на 1 березня, виконали понад 50% роботи. Дозвіл на вирубку підрядній організації виданий до кінця цього року. Всі документи є, повідомив Денис Землянко.

Хто і чому вирубує дерева у Подусівському лісі, фото-4, ФОТО: Суспільне Чернігів

ФОТО: Суспільне Чернігів

Зі слів Анни Яновської, коли місцеві жителі намагались з’ясувати на місці, хто і чому проводить вирубку дерев, їм інформації не надали.

– Людина підійшла до них, сказала, що ви робите? Це було у неділю ввечері (26 лютого, — ред.) я не думаю, що це якісь планові роботи. Вона сказала, що їй відповіли у грубій формі чому ми тут ходимо, нам теж треба дітей своїх годувати, — розповіла Анна.

Щодо міток на деревах, головний лісничий філії «Чернігівське лісове господарство» сказав, що підрядна організація, яка працює на замовлення філії, такі не залишає. Згідно з правилами такі мітки мають ставити в інший спосіб.

– Внизу біля шийки кореня, ставлять зарубку і ставиться клеймо, воно у вигляді зірочки. Ті що ви мені показали, здається, осколкові поранення дерев. Ми так не помічаємо дерева під час вирубування, — каже Денис Землянко.

Зі слів Дениса Землянка, зрізані дерева використають в залежності від технічної придатності. Буде ділова деревина і та, яка піде на дрова.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW