Продавав авто, завезені як допомогу для ЗСУ - у Чернівцях чоловіку повідомили про підозру



Співробітники поліції в Чернівецькій області, СБУ та прокуратури встановили причетність 44-річного зловмисника до продажу автомобілів, призначених для потреб ЗСУ, на загальну суму понад 21 тисячу євро. За скоєне чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На початку цього року житель Новоселиці ввіз на митну територію України чотири автомобілі як гуманітарну допомогу. Далі намагався їх реалізувати цивільним та отримав передоплату у сумі 200 євро, - повідомила поліція Чернівецької області.

Чоловік налагодив незаконний механізм збуту автомобілів під приводом діяльності волонтерської організаціїї. Буковинка шукала авто для потреб військових, а «благодійник» запропонував їй придбати наявні автівки. Під час отримання понад 21 тисячі євро за продаж автомобіля поліцейські затримали зловмисника.

Слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру. Чоловіку інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

3 березня слідчі звернулися з клопотанням до суду про обрання запобіжного заходу фігуранту у вигляді триманні під вартою.

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW