Мобілізація в Україні: ця категорія чоловіків має 100% бронь від мобілізації



Згідно з розпорядженням Кабміну №493-р, датоване 18 березня 2015 року, а саме в додатку №56 йде мова про право на повний захист від мобілізації українських банківських інкасаторів. Вони майже на рівні з головами фінансових установ.

Цей документ несе в собі перелік усіх категорій банківських службовців, котрих не можуть мобілізувати навіть попри загальну мобілізацію до лав ЗСУ.

Зокрема, циркуляр НБУ №56-0007/10/ДСК від 12 січня 2023 року, підтверджує недоторканість банківських інкасаторів. Відповідно цим двом документам, інкасатори зараховуються до певної категорії банківських службовців.

Інкасатори підлягають захисту разом з головами правління, навіть без права керування фінансовими установами.

Насамперед, посадові особи, а саме інкасатори, вкрай важливі держслужбовці для банківських установ. Під час воєнного стану, вони вкрай важливі. Тому що, погоджена і всебічна робота інфраструктури банка, в такий не легкий час, не легка. Так як, інкасатори кожного дня мають достатньо великий ризик для свого життя, коли працюють у прифронтових регіонах, за для того, щоб прості українці вчасно могли отримати свої пенсії, зарплати та інші послуги.

Незалежно від місця роботи інкасаторів, будь-то центральні офіси або маленькі філії України, вони безперечно мають право захисту від мобілізації. Стовідсотковий захист, який вказаний в постанові поширюється на будь-яких інкасаторів, від старших інкасаторів до водіїв–інкасаторів.

Зокрема, банківські установи можуть поставити броню від мобілізації усіх посадових осіб своєї служби безпеки, підрозділів, які відповідають за перевезення коштів та валютних цінностей. Не залежно від посади того чи іншого банківського працівника, право захисту від мобілізації мають усі.

Наголошуємо, що в Україні оновлено порядок бронювання від мобілізації військовозобов'язаних працівників держустанов, які є критично важливими для економіки країни, а саме не більше 50%. Якщо все ж таки буде така необхідність, то кількість заброньованих може зрости і перевищити % цього обмеження.

Читайте також: Чому при врученні повісток присутні представники поліції: пояснення від Мін'юсту



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW