В Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: на службу призвуть людей для ліквідації наслідків бойових дій



В Україні можуть оголосити цільову мобілізацію, яка передбачає призов людей для ліквідації наслідків бойових дій.

Як повідомляє OBOZREVATEL, цільова мобілізація може здійснюватися з метою ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру державного рівня та їх наслідків. Усі заходи щодо цільової мобілізації та фінансово-організаційних питань вирішуються відповідно до плану, який складається відповідно до Закону про мобілізацію. Для цього створюється окремий документ – план, який передбачає всі особливості та процедури цільової мобілізації.

Призвати можуть людей для ліквідації наслідків бойових дій, які не брали участі у військових діях, але бажають бути залученими до захисту Батьківщини.

Насамперед залучатимуть сили цивільного захисту, яким допомагатимуть пожежно-рятувальні, аварійно-рятувальні служби та інші підрозділи. За потреби до відновлення країни залучать працездатне населення, стан здоров'я якого дозволяє виконувати відновлювальні роботи. 

Проте варто зазначити, що відбуватиметься ця мобілізація за добровільною згодою.

Термін проведення цільової мобілізації у відновлювальний період можливий після завершення бойових дій. Їх визначить президент України.

Нагадаємо, що в Україні, через рашиське вторгнення, триває мобілізація військовозобов'язаних з 24 лютого. З 19 лютого її знову продовжили на 90 днів. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW