Автоводіям, чиє авто має ГБО, готують нові штрафи



Уряд України планує змінити покарання для власників транспортних засобів, що працюють на газі або інших альтернативних видах палива, які не мають необхідного обладнання оформленного належним чином.

Законопроект №6379 передбачає зменшення штрафів за порушення правил переобладнання транспортних засобів, що працюють на газовому паливі.

Згідно з проектом, штраф становитиме 170 гривень за перше порушення і 340 гривень за друге і наступні порушення протягом року. Наразі законопроект перебуває на розгляді народних депутатів і має пройти два читання та набрати достатню кількість голосів для підписання Президентом.

На сьогоднішній день за недотримання правил обладнання газових балонів та їх реєстрації накладається штраф у розмірі 340 гривень. Якщо власник транспортного засобу повторно порушить цю норму, його позбавлятимуть права керування на строк від трьох до шести місяців або піддаватимуть адміністративному арешту на строк від п'яти до десяти діб.

Законопроект також встановлює відповідальність за порушення правил керування транспортними засобами з газовими балонами у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Народні депутати пояснили необхідність внесення змін до закону тим, що альтернативні види палива, в тому числі газ, набувають все більшого поширення в Україні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW