Запорізькі депутати заклали більше 57 мільйонів гривень на матеріальну допомогу постраждалим від ракетних ударів



Депутати Запорізької міськради підтримали надання матеріальної допомоги мешканцям міста, житло яких пошкоджено внаслідок ракетних обстрілів, диверсій тощо, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії міської ради, передає 061.

Раніше депутатський корпус погодив Програму з надання фінансової підтримки мешканцям, чиї квартири чи будинки були повністю зруйновані, а також такі, що непридатні для проживання.

Цього разу депутати збільшили фінансування на ці цілі і затвердили суму в 57,6 мільйона гривень. Розмір матеріальної допомоги становить десять тисяч гривень щомісячно, починаючи з місяця, коли житло було зруйноване.

«Департамент соціального захисту подав проєкт про фінансову підтримку мешканцям Запоріжжя, чиє житло було зруйновано чи не придатне для проживання через ракетні атаки. Мова йде про надання матеріальної допомоги на суму в 10 тисяч гривень та по 15 тисяч гривень одноразово для пільгових категорій громадян. На ці дві програми пропонується закласти 57,6 мільйонів гривень», - прокоментував заступник мера з гуманітарних питань Анаталій Васюк.

Також депутати погодили нові правки до програми, які стосувалися того, що отримувачами матеріальної допомоги не можуть бути громадяни держави-агресора.

Нагадаємо, що для отримання матеріальної допомоги отримувач особисто або його уповноважена особа з нотаріально посвідченою довіреністю звертається до департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради (ЦНАП) та подає визначений пакет документів. У подальшому для отримання матеріальної допомоги люди щомісяця з 5 до 10 числа подають до ЦНАПів в паперовій або електронній формі заяву про допомогу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW