«Відмили» понад 700 тисяч гривень на каналізації: на Житомирщині завершили розслідування оборудок з державними коштами



Таку суму поклали до кишень учасники організованої злочинної групи, подаючи неправдиві відомості про виконані роботи під час будівництва очисних споруд в Андрушівській громаді.

Під час розслідування поліцейські встановили, що у 2018 році між управлінням Житомирської облдержадміністрації та будівельним товариством було укладено договір на зазначені роботи. Їх вартість склала понад 2,2 мільйони гривень. Ще один договір був з підприємцем, який мав здійснювати технічний нагляд за будівництвом.

При цьому заступник директора підприємства-підрядника, 61-річний киянин, та інженер з технагляду, за сприяння третьої особи, складали та видавали завідомо неправдиві документи щодо вартості виконаних робіт з жовтня 2018 року по серпень 2019 року.

Наприклад встановлено, що облаштована свердловина насправді не відповідає кошторисному проекту, як і придбана установка із знезараження води. При цьому вартість робіт лише на цих двох етапах було завищено на майже пів мільйона гривень. «На папері» відбувався і монтаж спеціального обладнання та інші супутні роботи.

Загалом спільники заволоділи понад 700 тисячами гривень бюджетних коштів.

Тож слідчі ГУНП в Житомирській області зібрали докази їх протиправної діяльності. Чоловікам інкриміновано заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах та складанні, видачі та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, учинених організованою групою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

За чинним законодавством учасникам оборудок може загрожувати до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW