Стало відомо, скільки заробляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко



Депутат від Блоку Вадима Бойченко Олександр Лашин провів розслідування і встановив, що радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, який курує інформаційний спротив в місті, отримує зарплату як журналіст муніципального каналу «ТВ-7».

Про це депутат написав на своїй сторінці в Фейсбуці. Він показав платіжку на 30 тис грн. 

Стало відомо, скільки заробляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, фото-1

Лашин зазначив: «Те, що Андрющенко працює саме на ТВ-7 - дуже символічно, бо цей канал теж раніше був самим опозиційним до влади в Маріуполі. А потім Вадим купив і канал, і Петра.

 Дуже гарна інвестиція, але дуже ризикована. Як тільки закінчяться гроші - і канал, і Петро вже не будуть вилізувати зад нашого втікача і навпроти почнуть його топити навипередки».

Проте Олександр Лашин дезінформував маріупольців, коли казав, що телеканал ТВ-7 викупив Бойченко. Телеканал звернувся до міської ради з проханням про фінансування через те, що власник каналу, «Маріупольська інвестиційна група», відмовився фінансувати канал. 

Стало відомо, скільки заробляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, фото-2

Щоб зребегти колектив, депутати Маріупольської міської ради проголосували про фінансування ТВ-7 з міського бюджету.

ЧИТАЙТЕ ПРО ЦЕ ТУТ: Последний профессиональный – первый муниципальный

Депутат Олександр Лашин також голосував за це рішення.

Ми звернулись по коментар до Петра Андрющенко і попросили пояснити, яке відношення він має до телеканалу ТВ-7 і чому там отримує зарплату.

Ось що він відповів: «Я був залучений як експерт з липня до листопада у грантовому проєкті для виготовлення матеріалів про ВПО.  Витрати на оплату роботи були включені як оплата зп співробітника та вважалися власним внеском підприємства. 

Залучення грантового фінансування дозволило ТВ-7 на 70% відновити матеріально-технічну базу, повністю втрачену в Маріуполі. Також ТВ-7 робили грантовий проєкт «Екологічні виклики: Маріуполь». Знімали відеоматеріали про вплив війни на екологію. Я їм допомагав консультацією та в зборі матеріалів що стосується міста в рамках грантового проекту».

Нагадаємо, Петро Андрющенко був одним з лідерів партії «Сила людей» в Маріуполі, керував виборчою кампанією маріупольської організації СЛ. Після виборів, погодився на співпрацю з мерією. Він офіційно отримав статус радника міського голови (підтвердження цієї інформації ми отримали в 2021 році безпосередньо в пресслужбі міської ради у відповідь на запит 0629). Фінансувалась його робота за рахунок гранту, який Маріуполь отримав від Українського культурного фонду «Маріуполь – культурна столиця».

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW