Ракетні та дронові атаки ймовірні, але ворог може вдарити й після 24 лютого, - Гуменюк



Російські атаки ракетами чи дронами по Україні в річницю вторгнення не виключаються. Але ворог може завдати удару й після 24 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, наразі в акваторії Чорного моря критичних змін у поведінці військ РФ не спостерігається.

"Не спостерігаючи активності в морі, ми можемо сказати, що вони вишукують нову тактику. Цілком імовірне і застосування "Шахедів" протягом дня, абсолютно не виключена і ракетна атака. Крім того, можемо сказати, що усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли всі нібито видихнуть", - заявила Гуменюк.

Вона також розповіла, що через штормову погоду в Чорному морі угруповання російської армії зменшилось і наразі на бойовому чергуванні перебувають три кораблі РФ, серед яких немає ракетоносіїв.

"Наразі ми не фіксуємо критичної активності авіації у нашій зоні відповідальності. Але бачимо, що ситуація розвивається. Напередодні ворог активно застосував авіацію для розвідки й безпілотну авіацію для збору даних вздовж лінії фронту", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше в Повітряних силах ЗСУ попередили про можливі "сюрпризи" від ворога, там не виключають, що росіяни сьогодні можуть вдатися до провокацій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW