Марку «ПТН ПНХ!» погасили в Ужгороді до річниці повномасштабного вторгнення



Рік тотального спротиву нашого народу надихнув увесь вільний світ. Такий меседж вкладений у нову марку від «Укрпошти» «ПТН ПНХ!». Основою ескізу стало графіті відомого британського вуличного художника та активіста Бенксі, яке він зробив на стіні зруйнованого будинку в Бородянці на Київщині. Малюнок із дзюдоїстом, котрого відправив у нокаут хлопчик, символічно доповнюється всім відомою абревіатурою ПТН ПНХ.

Спецпогашення випуску поштової марки відбулося сьогодні в одній із аудиторій Закарпатської академії мистецтв. Місце обрали невипадково, адже частину коштів з продажу продажу марки спрямують на відновлення навчальних закладів, які постраждали від російських ракет.

«За цей рік зруйновано понад дві тисячі закладів освіти. Тому важливо відзначити, що ця марка благодійна. Частина коштів від її продажу піде на відбудову наших освітніх осередків», – зазначила Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА.

У спецпогашенні марки також узяли участь директор Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» Сергій Калій, проректорка з навчальної роботи, викладачка кафедри культури та соціально-гуманітарних дисциплін Закарпатської академії мистецтв Анна Бокшан і голова обласного товариства філателістів ім. Ф.Фекете Геннадій Будкевич.

Тираж маркового аркуша становить 250 тисяч примірників. Встигніть придбати його в одному з відділень «Укрпошти» вже сьогодні.

Про це інформує Закарпатська ОВА

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW