Авдіївка знищена, Бахмут зруйнований на 80% — голова Донеької ОДА розповів про ситуацію



Лютий 2023 року став для Донеччини дуже «гарячим» місяцем — Бахмут зруйновано на 80%, майже не щодня окупанти б’ють по Кураховому, йдуть бої під Вугледаром, передає Донбас24.

Про ситуацію в області та як виживають люди в ефірі телемарафону розповів голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

За його словами, росіяни наступають на Донеччині перед річницею повномасштабної війни — ворог активізувався на Бахмутському, Авдіївському та Вугледарському напрямках.

«По прифронтовій території фактично щодня йде застосування забороненого озброєння. Взагалі росіяни використовують все наявне в них озброєння. Практично через день вони обстрілюють Курахівську громаду. Востаннє обійшлося без жертв, є руйнування приватних будинків, є потрапляння в проїзжу частину. Авдіївка фактично повністю зруйнована, руйнація Бахмута перевищує 80%. По всій лінії фронту ситуація однакова — ворог не має можливості захопити ці міста і застосовує тактику „випаленої землі“. Наступ ворога продовжується, але ті плани, які вони ставлять собі, потім переносять — їм нічого не вдається», — зазначив Павло Кириленко.

Він додав, що разом з військовими та командуванням робиться усе, аби перекрити доступ ворогу до доріг спільного та державного значення, по яких доставляють гуманітарну допомогу, а також для можливості евакуації. У людей, які відмовилися від евакуації з прифронтових міст та населених пунктів, є доступ до продуктів. Електропостачання відновлюється одразу героїчними енергетиками після обстрілів навіть у Часовому Яру, який вже близько до лінії фронту.

Також робиться усе, аби не пропустити ворога далі і потім деокупувати території Донеччини, окуповані росіянами ще з 2014 року.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW