"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреагували на сьогоднішню провалену сесію



Нагадаємо, сьогодні у Полтавській міській раді не відбулося заплановане засідання сесії. Її саботували представники фракцій «Слуги народу», «Рідного міста» та «Свободи». Як результат, у сесійну залу прийшли лише 20 депутатів. Цього не вистачало для кворуму і міський голова Олександр Мамай змушений констатувати, що сесія не відбудеться.

Такий саботаж з боку депутатів безпосередньо пов’язаний із тим, що сьогодні стало відомо: у, так званій, «справі прибиральниць» Олександр Мамай із свідка став обвинуваченим. А це – перший крок до запровадження у місті військової адміністрації. Принаймні, раніше начальник ОВА Дмитро Лунін говорив саме так: якщо щодо Мамая буде рішення у кримінальній справі, прохатиме Президента України призначити у Полтаві військову адміністрацію.

Втім, частина депутатів, схоже, вже певні, що Олександр Мамай вже закінчує своє перебування на посаді міського голови. Наприклад, Едуард Волков із «Рідного міста» вже опублікував у себе на сторінці символічне відео із виконанням «Лебединого озера».

"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреаг..., фото-1

Коротко про Олександра Мамая та сьогоднішню сесію міської ради. Замість всіх коментарів. Буде наведено порядок, а Полтава скоро відродиться, - написав депутат.

Юрій Бражник зі «Слуг народу» у своєму дописі пояснив, що депутати їх фракції не будуть відвідувати сесії під керуванням голови, якого визнають крадієм та корупціонером.

"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреаг..., фото-2

Такої ж думки його колега по фракції – Сергій Іващенко. Він констатує, що не можна проводити сесії, доки триває процес над Мамаєм.

"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреаг..., фото-3

- З одного боку він – злодій, з іншого боку – модератор процесу, який перерозподіляє мільйонні потоки. Ну фарс чистої води. І мені важко зрозуміти, як можна у цьому фарсі брати участь! Вирок! Перезавантаження влади! Послідовні зміни! – закликає депутат.

Юлія Городчаніна із «Європейської солідарності» також радіє, що Олександру Мамаю висунули звинувачення. Але обурюється діями колег із фракції «Слуги народу». На її думку – саботування ними сесії, це одна зі складових встановлення у Полтаві диктатури.

"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреаг..., фото-4

- Користуючись військовим станом і одурманені повнотою влади на рівні держави, Слуги намагаються встановлювати свої диктатури в Чернігові, тепер у Полтаві, де далі?... Ми справді боремося за свободу і незалежність чи створюємо власний тоталітарний режим із власним Володимиром?! – запитує депутатка.

Її підтримує секретар міської ради і також представник «Європейської солідарності» Андрій Карпов. Він також вважає, що «Слуги народу» блокують сесії, аби запровадити у Полтаві військову адміністрацію.

"Лебедине озеро" для Олександра Мамая, встановлення у Полтаві диктатури чи узурпація влади "Слугами народу": як депутати міськради відреаг..., фото-5

- Це узурпація влади та демонтаж демократичних інституцій, яка набуває небезпечної тенденції і поширюється країною. Через дії Слуг народу сьогодні не були прийняті важливі рішення для міста Полтави і оборони України. Як наприклад зміни до програми Спротиву де планувалися додаткові субвенції на підтримку ЗСУ. Не прийнято програму ЖКГ. І т.д. Закликаю депутатів всіх політичних сил припинити політичні чвари, об'єднатися вже без Мамая і працювати для міста, - резюмує Карпов.

Не боротися за крісло секретаря міської ради, а об’єднатися разом і створити у місті широку коаліцію пропонує лідер «Простих людей» Сергій Каплін.

- А слабо зібратися всім фракціям і сформувати «коаліційну угоду-план розвитку Полтави»? Це тиждень робити. Сформувати демократичний регламент, передбачити колективний підхід при прийнятті рішень, прозору кадрову політику, звітність перед громадою. І поїхали разом відстоювати і реалізовувати інтереси Полтави, - пише депутат у розлогому дописі.

Поки що складно прогнозувати - як саме буде розвиватися ситуація, занадто вже багато складових. Але у найближчі дні/тижні у місті відбуватимуться важливі події, про які ми обов'язково напишемо.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW