За домашнє насильство житель Одеського району понесе кримінальну відповідальність



За систематичне домашнє насильство над дружиною житель Одеського району понесе кримінальну відповідальність. Поліцейські вже повідомили 54-річному чоловіку про підозру за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

За словами правоохоронців, 54-річний громадянин неодноразово потрапляв у їх поле зору. 49-річна дружина скаржилася на чоловіка, що той не працює, натомість зловживає алкоголем і влаштовує сварки, під час яких виражається лайкою і принижує її.

Поліцейські не раз складали відносно кривдника адміністративні матеріали за домашнє насильство, а суд зобов’язував правопорушника сплатити штраф.

Однак, не зважаючи на адміністративні стягнення, профілактичні бесіди та попередження про кримінальну відповідальність, громадянин не змінив поведінку.

"Під час слідства поліцейські відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 2 зібрали достатньо доказів, на підставі яких під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в домашньому насильстві, передбаченому статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Тепер, згідно з законодавством, чоловіку загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років", - зазначив начальник слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олег Шпитко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW