Сигнал усьому світу: підсумки та реакція на візит Байдена до України та Польщі



20 лютого президент США Джо Байден прибув з неоголошеним візитом до Києва, а вже 21 лютого виступив з історичною промовою у Польщі. Візит тривав понад п'ять годин, а потім Байден залишив Київ і вирушив до Польщі. Кадри Джо Байдена на Михайлівський площі разом із Зеленським та супроводом охорони розлетілися по мережі. Новина про прибуття президента США Джо Байдена в Україну під час війни шокувала багатьох.

Редакція розкаже про реакцію українців, рф та підсумки історичного візиту в Україну та Польшу. 

Почнемо з того, що українці відреагували у звичній манері. Вони не гаючи часу, створили безліч кумедних мемів.

Відомо, що для візиту Байдена в Україну була розгорнута спеціальна спецоперація. До нашої країни він дістався потягом Укрзалізниці. Тому українці встигли пожартувати про те, як Байден взагалі доїхав до України.

Українці не прогавили можливість пожартувати про візити в основні знакові місця Києва. Таким чином Байден встиг пообідати у відомому закладі «Київська перепічка», випити каву в «Аромі», поїсти  у «Пузатій хаті» та  сходити по продукти в АТБ. 

Українці пожартували й про путіна: йому ж, «бідосі», сумно, що до нього в гості приїздить тільки Лукашенко.

 

Джо Байден під час візиту в Київ анонсував новий пакет підтримки, проте українці, окрім цього, дуже просять й іншого.

Сигнал усьому світу: підсумки та реакція на візит Байдена до України та Польщі, фото-10

Володимир Зеленський також продемонстрував американському колезі всі туристичні місця Києва.

І звісно мрія кожного українця. Ну звісно після, ще більшої кількості бавовни, яка має просто таки розквітати на території рф. 

Реакція російської пропаганди

На візит Байдена також відреагували в рф. Одразу запустивши у мережу фейкову інформацію. 

росіяни вигадали листівки «на випадок» зустрічі українців з американцями з гаслом: «Не потрібно бігти та просити фото». 


Так звані Z-канали запустили фейк про те, що в Києві роздають листівки з інструкцією, як потрібно поводити себе з громадянами США. Мовляв, потрібно посміхатися та бути доброзичливими.

Але, фабрикуючи чергову підробку, пропагандисти не врахували українських реалій, у яких більшість порад звучить щонайменше абсурдно. 

«Якщо ви побачили американця на вулиці, не потрібно бігти до нього та просити фото», – пишуть у листівці. Українці – виховані та толерантні, їх не здивуєш появою на вулицях американців чи африканців. 

А пункти «не розповідайте про негативні сторони України, намагайтеся показати тільки позитивні зміни» або «покажіть дружелюбність» навіть сформульовані неграмотно.

До слова, фейк про листівки росіяни почали поширювати у день візиту президента США Байдена до Києва. Бо поки Україну підтримує весь цивілізований світ, пропагандистам тільки й лишається біситися та вигадувати чергову брехню.

Не промовчати вони і після того як візит було завершено і оголошено про новий пакет допомоги.  Вони почали брехати, що Байден «наказав Зеленському якнайшвидше почати наступ», бо «допомога Заходу тече повільно». 

російські ЗМІ поширюють маніпулятивну інформацію про те, що президент США нібито «віддав Зеленському терміновий наказ активізувати бойові дії та розпочати контрнаступ української армії». 

Фейкомети посилаються на статтю видання Politico, мовляв, у ній сказано, що Білий дім зажадав від Зеленського готуватися до наступу зараз, оскільки «зброя і допомога з Вашингтона та Європи течуть повільно».

Насправді в оригінальному матеріалі Politico ця фраза звучить інакше, зазначили журналісти фактчекінгового проєкту StopFake. 

Адміністрація Байдена закликає адміністрацію президента Зеленського закріпити досягнуті успіхи і, можливо, завдати власного контрудару. Білий дім також сказав команді Зеленського, готуватися до наступу зараз, коли зброя та допомога з Вашингтона і Європи надходять вільно, побоюючись, що підтримка з боку європейських сусідів України може виявитися обмеженою, – йдеться насправді у тексті.

Пропагандисти неправильно процитували іноземне видання, кажучи, що допомога від союзників зараз надходить «повільно», хоча у статті Politico використано слово freely — «вільно».

Сигнал усьому світу

По сміялися і переходимо до сер'єзного. Візит Байдена до Києва – це сильний сигнал усьому світу. 

20 лютого президент США вперше після повномасштабного вторгнення рф приїхав з візитом до України. Він вкотре засвідчив, що підтримка Києва – в пріоритеті для Вашингтону.

Байден обрав для свого візиту символічну дату – День пам’яті Героїв Небесної Сотні та 9-ту річницю від початку російської агресії в Україні. Свій візит він почав зі вшанування українських героїв.

Візит Байдена до України – достойна відповідь на візит Зеленського до США в умовах повномасштабної агресії.

У березні минулого року Байден обмежився візитом до Польщі. Нині США більш впевнені у безпеці та стійкості України. Спроба рф залякати Байдена повітряною тривогою – невдала.

Візит Байдена фактично зняв будь-які безпекові застереження щодо візитів інших іноземних лідерів до Києва.

Які підсумки візиту до Києва президента США Джо Байдена

Рік повномасштабної війни підсумовано важкою дипломатичною поразкою рф. Приїзд Байдена до воюючої України можна порівняти з епохальним візитом Кеннеді до блокованого Західного Берліну в 1963 році, коли він промовив: «Я – берлінець».

Це рішення, до якого в адміністрації президента США йшли не один місяць. Рубікон перейдено, і тепер Вашингтон остаточно зробив ставку на перемогу Києва.

Українсько-американські відносини трансформуються у справжнє союзництво.

кремль не зміг залякати Байдена ракетною атакою, і тепер пропаганда бреше, що США отримали від рф «гарантії безпеки» для президента.

Справжньою гарантією безпеки візиту стали Сили оборони України та зміцнена західними партнерами система ППО, а не московські вигадки.

Візит до Польщі

Основну і ключову промову Джо Байден зробив під час візиту до Польщі. Символічно, що робив він її під прапорами нашої держави.

Після історичного візиту до Києва президент США відправився до Варшави, звідки звернувся до польського народу із промовою.  Найголовніші тези з виступу:

  • Я щойно прибув з Києва. І я вам скажу — Київ стоїть. Київ вільний. Жорстокість ніколи не придушить волю вільних.
  • путін очікував легкої перемоги, але замість неї залишив спалені танки та зруйновані міста. Він думав, що зробить «демілітаризацію», але натомість отримав «НАТОфікацію» Фінляндії та Швеції. Він думав, що зможе використати енергетику як зброю. Але ні. Ми мобілізувалися та знизили свою залежність від російських енергоресурсів.
  • Демократичні країни стали сильнішими, путін – слабшим. путін думав, що ми відступимо. Він помилявся. Ми згуртовані. Сьогодні, завтра та назавжди.
  • На порядку денному – свобода. Коли президент Зеленський сказав, що ця битва визначить, у якому світі житимуть наші діти, внуки та правнуки, він говорив про дітей, внуків і правнуків не лише українців. 
  • США та Європа не хочуть руйнувати рф і ніколи не загрожували рф, як путін сказав сьогодні, ця війна – трагедія, а не необхідність.
  • путін обрав цю війну. Кожен новий день війни – це його вибір. Він може зупинити її своїм словом. Якщо Україна припинить боротися, вона зникне з мапи. Тому вона повинна мати можливості захищатися. Потрібно надавати їй оборонну допомогу – ППО, танки, броньовані машини. А також економічну та гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що сьогодні також свою промову робив і путін. Реакція на неї не змусила чекати. Країни G7 заявили, що вони не бояться його ядерних погроз та продовжать підтримувати Україну.

Про це йдеться у спільній заяві Канади, Франції, Німеччини, Японії, Італії, Великої Британії, США та ЄС. У заяві підтверджується, що Крим, Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області - є невіддільними частинами України.

"Ми будемо накладати додаткові економічні збитки на росію, а також на фізичних та юридичних осіб – у росії та за її межами – які надають політичну чи економічну підтримку цим порушенням міжнародного права. Ми непохитно підтримуємо право України захищатися від агресивної війни росії та її беззаперечне право повернути свою територію у росії", – заявили у документі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW